Bakanlık: Başka çaresi yoksa öğrenciyi sınıfta bırakın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 07:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretimde başarısız olan öğrencilerin sınıfta bırakılması konusunda illeri uyardı. Aynı sınıfı tekrar eden çocukların olumsuz etkilendiğini kaydeden bakanlık, sınıfta bırakma kararının 'çocuk için en iyi seçenekse verilmesi gerektiği'ni bildirdi.

Okullarının bitmesine az bir zaman kala İlköğretim Genel Müdürlüğü, milli eğitim müdürlüklerine bir yazı gönderdi. İllere ulaştırılan yazıda, 'öğrencinin aynı sınıfı tekrar etmesinin geçici bir iyileşme sağladığı; ancak bu çocukların düşük başarı ortalamasıyla bir üst sınıfa geçen arkadaşlarından daha da başarısız oldukları' kaydedildi. Ayrıca sınıf tekrarına karar verilecek öğrenciler için başarısının artırılması konusunda yönetmelikte öngörülen 'gerekli tedbirlerin alındığının ve uygulama raporlarının düzenlendiğinin kontrol edilmesi' istendi.

İlköğretim Yönetmeliği'ne göre öğrenci, akranları arasında bir bütün olarak değerlendiriliyor. İlköğretim, 'öğrencilerin dersteki başarısızlığına bakılarak elenecekleri bir dönem değil, ders ve sosyal çalışmalarının katkısıyla ilgi ve yeteneği ölçüsünde yetiştirileceği bir süreç' olarak nitelendiriliyor. İlköğretimde okuyan 10 milyon 500 bin öğrenciden her yıl 150 bin civarında çocuk sınıf tekrarı yapıyor.

İBRAHİM ASALIOĞLU ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber