Emeklilere kademeli zam

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin, daha önce SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2005 yılında altı aylık dönemler itibariyle "yüzde 6 artı 6" olarak açıkladığı zam oranı, değiştirilerek yüzde 6-8 arasında kademelendirildi.

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına 2005 yılında yapılan zam oranını düzenleyen tasarı TBMM Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda hükümetin isteği doğrultusunda değiştirilerek kabul edildi. Buna göre, 200 milyon liranın altında aylık alan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylığına ocak ayında yüzde 8, temmuz ayında yüzde 8, 201 milyonla mevcut asgari ücret tutarı olan 318 milyon lira arasında aylık alanlara, anılan aylarda yüzde 7'şer, 318 milyon liranın üzerinde aylık alanlara da yüzde 6 artı yüzde 6 oranında zam yapılacak. Böylece, 200 milyon liranın altında aylık alan emekliye yıllık kümülatif bazda yüzde 16.6, 201-318 milyon lira arasında aylık alanlara yüzde 14.5, 318 milyonun üzerinde aylık alanlara da yüzde 12.4 oranında zam yapılmış olacak.

Tasarıyla ayrıca Bağ-Kur prim artış oranları da yüzde 10 olarak belirlendi.

ÖDEMELER BAYRAMA YETİŞECEK

Komisyonda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, emekli aylıklarını bayramdan önce ödeme çabasında olduklarını, bu yüzden tasarıyı yılbaşından önce Genel Kurul'dan geçirmek istediklerini bildirdi. Söz konusu artış oranlarının az kaldığının söylenebileceğini, ancak hükümetin üç yıldır emleklileri enflasyonun altında ezdirmemek için elinden gelen çabayı gösterdiğini dile getiren Başesgioğlu, "Emin olun bu rakamlar zorlayarak getirdiğimiz rakamlardır" dedi.

KOMİSYON BAŞKANI ERDÖL'E DİKTATÖR SUÇLAMASI

Bakan Başesgioğlu'nun konuşmasının ardından Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl'ün kameraları dışarı çıkarmasına CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin tepki gösterdi. Çetin, Başkan Erdöl'ün muhalefet konuşacağı zaman kameraları çıkardığını belirterek, "Neden muhalefetin sesini kısıyorsunuz? Burada demokrasi mi diktatörlük mü var? Sayın Başkan sen bir diktatör gibi davranıyorsun" dedi. Çetin, Erdöl'ün bunu daha önce de yaptığını, böyle davranmayı sürdürmesi durumunda bundan sonra komisyon çalışmalarına katılmayacaklarını söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber