PKK operasyonunda memur yapılanması hedef alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 11:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de, İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, sabahleyin PKK terör örgütünün Türkiye'de oluşturmayı planladığı meclis yapılanmalarına karşı bir operasyon başlattı. Jandarma ekipleri, 29'u İzmir, 3'ü Ankara, biri İstanbul, biri Van ve bir kişi de Manisa'da olmak üzere toplam beş ayrı ilde 35 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan 19'unun öğretmen olduğu öğrenildi.

Operasyon

Sabah saatlerinde 250 kişilik jandarma ekibi, 38 ayrı eve baskın düzenledi. Baskında 19'u öğretmen toplam 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramada, zanlıların bilgisayarlarına el konulurken, çok sayıda örgütsel döküman ile CD ele geçirildi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonda gözaltına alınan zanlıların 14 nisan'da Diyarbakır'da gözaltına alınan ve tutuklanan 53 kişiyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bir memur, Seferihisar'da lisede müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 19'u öğretmen toplam 40 kişi takibe alındı. Yapılan takip sonrası öğretmenlerin İmralı Cezaevinde tutuklu bulunan terörist Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşerek talimat aldıkları, bunun üzerine milli eğitim ve sendikalar içerisinde yapılanma çalışmasında bulunduğu iddia edildi.

Gözaltına alınan öğretmenlerin evlerinde arama yapıldıktan sonra görev yaptıkları okullara jandarma ekipleri sivil kıyafetlerle geldi. Sadece okul müdürüne bilgi verilen aramada, öğrencilerin operasyon nedeniyle panik yaşamamaları için derste oldukları zaman seçildi. Öğretmenlerin dolaplarında ve odalarında arama yapan ekipler çok sayıda döküman ele geçirerek üç adet bilgisayara el koydu. Jandarma ekipleri, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü binasına da mesai başlangıcında baskın düzenledi. Baskında gözaltına alınan bir memurun odasında bir saat boyunca arama yapılarak, bilgisayarına el konuldu.

Soruşturmayı genişleten ekipler öğretmenlerin üyesi bulunduğu Karşıyaka Eğitim-Sen ve Konak Eğitim-Sen şubelerine baskın yaparak oralarda da arama yaptı. Aramalar iki saat sürdü ve bilgisayarlara el konuldu. PKK'nın İzmir'deki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan öğretmenler ve diğer zanlıların Kamu Emekçileri Sendikası'na bağlı Eğitim-Sen'in yönetimini ele geçirerek PKK adına faaliyetlerde bulunmaya çalıştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber