KESK ve Eğitim-Sen'de arama...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK Genel Sekreteri Şimşek, aramalara tepki gösterdi

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, KESK'in terör örgütü operasyonuyla ilişkilendirilmeye çalışıldığını, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

KESK Genel Merkezi'nde jandarma ve emniyet ekiplerince aramalar devam ederken açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, operasyon kapsamında sabah erken saatlerden itibaren genel merkezlerinde arama yapıldığını belirtti.

Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert'in ise Ankara'ya geldiği sırada gözaltına alındığına işaret eden Şimşek, operasyon kapsamında İzmir ve Ankara'da gözaltıların devam ettiğini ifade etti.

Şimşek, aramaların usulsüz bir biçimde yapıldığını önü sürerek, kendi yetkisini aşacak bir şekilde İzmir Onuncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden karar çıkartarak il sınırlarını aşan hukuk dışı bir operasyon gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kendilerinin emek ve demokrasi mücadelesi yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduklarını bildiren Şimşek, ''KESK, terör örgütü operasyonuyla ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Bunun kabul etmek mümkün değil.'' dedi.

Şimşek, binadaki aramanın devam ettiğini bildiren Şimşek, herhangi bir suç unsuruna rastlanılamayacağını dile getirerek, 20 yıldır yayımlanan bir kadın dergisiyle ilgili kendilerine soru sorulduğunu ve dergiye el konulduğunu ifade etti.

KESK Genel Merkezi'ndeki arama devam ediyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi'ndeki jandarmanın araması yaklaşık 4 saattir devam ediyor. Güvenlik güçleri tarafından sendika genel merkezindeki bilgisayar harddiskleri kopyalandığı ve çeşitli belgelere el konulduğu belirtildi.

KESK yetkilileri ise polisin kendilerine bu aramanın nedenini söylemediğini öne sürdü. Bu arada KESK Genel Merkezi'ne DTP'den bir heyet ziyarette bulundu.

DTP Şırnak Milletvekili Sevahır Bayındır ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, bu operasyonu darbe olarak nitelendirdi.

Kürt sorununun çözümüne yönelik bir süreçte operasyonun manidar olduğunu savunan Bayındır, PKK yönelik yapılan operasyon gibi tepki gösterdi.

Hakkari'deki 6 şehitle ilgili bir soru üzerine Bayındır, "Biz operasyonların durmasını istedik. Çatışma demek ölüm demek. PKK'nin 1 Haziran'a kadar ateşkesi var. Bu süre sarfında gerillalar da öldü, asker de oldu. Ellerin tetikten çekilmesi gerekiyor." dedi.

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ta KESK Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Uras, 6 askerin şehit olmasından derin üzüntü duyduğunu söyledi.

Jandarma, Eğitim-Sen'de arama yapıyor

İzmir İl Jandarma ekiplerinin 6 aylık teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından beş ilde düzenlediği PKK operasyonu kapsamında çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendikalarda arama yapılıyor.

Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi de arama yapılan yerler arasında bulunuyor.

KESK Genel Merkezi'nde arama sona erdi

- KESK Genel Merkezi'nde arama sona erdi. Güvenlik güçleri, 6 çöp poşeti içerisinde evrakı Emniyet'e götürdü.

KESK Genel Merkezi'ne DTP Genel Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da geldi. Demirtaş ve Kaplan binadan ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber