Ferda Paksüt'ün eski halinden eser yok şimdi!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ergenekon sanığı Ferda Paksüt aylar sonra ilk kez ortaya çıktı. Azerbaycan Büyükelçiliği resepsiyonuna katılan Ferda Hanım, neşeli pozlar verse de yargı mensupları mesafe koyunca geceden erken ayrıldı.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve bazı yargı men-suplarının, Paksüt çifti ile tokalaştıktan sonra hemen oradan ayrılması dikkat çekti. ABDÜLKADİR SELVİ / ANKARA KULİSİ

Resepsiyonların en renkli simasıydı Ferda Paksüt... Başbakan Erdoğan'ın Suudi Arabistan Büyükelçisi ile konuşabilmesi için tercümanlık yapacak kadar girişken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı herkesin ortasında öpecek kadar ilginç birisiydi.

SORGUSUNDAN SONRA SUSPUS

AK Parti hakkındaki kapatma davası sürecinde Turhan Çömez'le Kavaklıdere Tenis Kulübü'ndeki görüşmelerinin emniyete ait araçlarla dinlenildiği iddiaları ile gündeme geldi. Ta ki savcılık tarafından çağrılıp Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesine başvurulana kadar hep bir şekilde gündemde oldu. Savcılığa ifade vermek üzere içeri girerken, çıkışta her şeyi açıklayacağını söylemişti ama 'bayıltan sorgu'da önüne konulan deliller nedeniyle suspus oldu.

SOYYAL HAYATTAN ÇEKİLDİ

Ergenekon sanıkları arasında yerini alan Ferda Paksüt o günden sonra resepsiyonlarda gözükmez, yer aldığı toplantılarda ise konuşmaz oldu. En son Sheraton Oteli'ndeki bir resepsiyonda görmüştüm. Kendisi gibi Ergenekon sanıkları olan Sinan Aygün ve Mustafa Balbay ile kafa kafaya verip, bir şeyler konuşmuşlardı. Daha önceki şen şakrak konuşmaların aksine çok kederli bir fiskostu bu. O günden bu yana resepsiyonlar, kokteyller ve gece yemeklerinden ibaret olan Ankara'nın gece hayatında görülmedi Ferda hanım. Eşi Osman Paksüt'ün ,"Suçlu bulunursa Ferda'yı boşarım" sözü ise tüm bu sürece tüy dikti. Paksüt çifti önceki akşam Azerbaycan Büyükelçiliği'nin resepsiyonundaydı. Bakü Sokak'taki büyükelçilik binasına elele girdiler. Ferda hanımın eski neşesi yerine gelmişti. Karşılaştığı tanıdıklarına yine samimi bir şekilde sarıldı, yine neşeli gülücükler attı etrafına.

YARGIÇLARDAN PAKSÜTLERE TAVIR

Yüksek yargı mensuplarıyla tokalaşmalarında ise bir çekingenlik hissedildi. Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt'ün Ergenekon kapsamında dinlemeye takılan konuşmalarında Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında ortaya attıkları iddialar nedeniyle, Yargıtay ve Danıştay Başkanları'nın, çifte, mesafeli durması dikkat çekti. Yüksek yargı mensuplarının, Paksüt çiftinin elini nezaketen sıktığı gözlerden çakmadı. Bazı yüksek yargı mensupları ise onları görünce yolunu değiştirdi.

AK PARTİLER YOLLLARINI DEĞİŞTİRTTİ

Eski günlerin aksine bu kez resepsiyondan en erken ayrılanlardan oldular. Tam çıkış kapısına yönelmişlerdi ki, karşıdan AK Parti heyetinin geldiğini gördüler. O an ilginçti. Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, Genel Başkan yardımcıları Necati Çetinkaya ve Abdülkadir Aksu içeri girerken Paksüt çifti dışarı çıkıyordu. O an durdular ve hemen yan tarafa doğru yöneldiler. Paksüt çifti Ergenekon stresini atmış gözüküyordu. Ferda hanım yine etrafa gülücükler dağıtıyordu, elele ayrıldılar resepsiyondan.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber