AK Partili belediye başkanına silahlı saldırı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Tosmur beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Musa Özdemir, belediye binası önünde silahlı saldırıya uğradı. Kurşun, başkanın kolunu sıyırarak geçti.

Edinilen bilgilere göre, olay saat 11.00 sıralarında Tosmur Belediye binası önünde meydana geldi. İddiaya göre, kamu arazisini işgal ettiği için 2 bin TL para cezası verilen market işletmecisi Yahya Yılmaz (40), belediye binasına geldi. O sırada Başkan Özdemir'in binadan çıktığını gören Yılmaz, namlusunu başkana doğrultarak bir el ateş etti. Namludan çıkan saçmalardan bir tanesi başkan Özdemir'in sol kolunu sıyırdı. Özdemir, olayın şokuyla belediye binasına kaçtı. Silahlı saldırgan daha sonra binaya bir el daha ateş ederek Başkan Özdemir'in peşinden içeriye girdi. Silah sesleri üzerine belediye binasının bitişiğinde bulunan Cumhuriyet Polis Merkezi'ndeki görevli ekipler, olay yerine geldi. Başkanın makam odasına doğru giden şahıs, silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Belediyenin içindeki sağlık ocağındaki doktorlar Özdemir'e ilk müdahaleyi makam odasında yaptı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Yahya Yılmaz'ın beldedeki Tamtam Market'in işletmecisi olduğu ifade edilirken, sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Olayın ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Musa Özdemir, kendisine kurşun sıkan şahsın yaklaşık 10 yıldır beldede sorun çıkaran birisi olduğunu kaydetti. Belediye başkanı olduğu sürece çapulculara pabuç bırakmayacağını aktaran Çzdemir, "Bana saldıran şahsın işyerine encümen kararıyla ceza yazmıştık. Cezanın tebliğinin ardından saldırıya maruz kaldım. Saldırgan daha önce de küfür ve hakaret ederek zabıtalarımıza saldırmıştı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber