Siverekliler 'İl' olmak için açlık grevine başladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde kendilerine verilen il olma sözünün tutulmamasına tepki gösteren ve aralarında Belediye Başkan Yardımcısı, 21 mahalle muhtarı ve sivil toplum örgütleri üyelerinin bulunduğu grup, bir günlük açlık grevine başladı.

1926'da il iken ilçeye dönüştürülen, bugün nüfusu 126 bin olan Siverek'in il hakkının iade edilmesi için çok sayıda vatandaş davul- zurna eşliğinde Hürriyet Caddesi'nden yürüyerek, tarihi Siverek Kalesi'nde toplandı. Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği yönetim kurulu üyeleri, Siverek Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarını da katıldığı açlık grevinde Kalenin girişine ?Sayın başbakanımız 1926'da elimizden alınan il hakkımızı siz verin. Siverek halkı size müteşekkir olsun. Mahkemeye verdiğimiz liderler utansın' yazılı pankart açtılar. Aralarında Siverek Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu, 21 mahalle muhtarı ve çok sayıda vatandaş, 24 saatlik açlık grevine başladı.

Siverek Vilayet Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Koçali Aymaz, ellimizden alınan il hakkımızın iade edilmesi için demokratik hakkımızı kullanmak üzere bugün burada toplandıklarını belirterek, ?Siverek Kalesinde 24 saat başladığımız açlık greviyle sesimizi yetkililere duyurmaya çalışmak için bir araya geldik. 1959- 2000 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapan Turgut Özal ile Süleyman Demirel, Başbakanlardan Adnan Menderes, Tansu Çiller, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, ile başbakan yardımcılarından Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Devlet Bahçeli ile 7 bakan Siverek'e il sözü verdikleri halde 9 ilçeyi il yaparak, Siverek'e verdikleri il sözünü yerine getirmediklerini için dava açmıştık. İl mücadelemiz için çalmadık kapı bırakmadık. Buna rağmen birçok ilçeye altın tepside il hakkı verilirken Sivereklilerin 50 yıla aşkın il mücadelesine saygı gösterilmemiştir. Artık sabrımız taşmaktadır? dedi.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Hivi Abikoğlu ise il hakkımızın iade edilmesi için 24 saatlik açlık grevine destek verdiklerini belirterek, Birçok il ve ilçeden nüfus ve coğrafi yapıdan büyük olan Siverek'in üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Siverek Kalesinde yapılan açlık grevinde kadınlarında katılması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber