5 ilde KESK için protesto eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli, Denizli, Kars, Şanlıurfa ve Muş'ta, KESK Genel Merkezi ile bazı şubelerinin aranması ve yöneticilerin gözaltına alınması protesto edildi.

Kocaeli'ndeki Belediye İş Hanı'nın önünde toplanan Gerçek ve Adalet İnisiyatifi üyeleri, el ele tutuşarak slogan atıp Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, ''Ergenekon'' sürecinin Türkiye'de derin ve gizli birçok gerçeği ortaya çıkardığını söyledi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

-DENİZLİ-

Denizli'de, Delikliçınar Meydanı'nda oturma eylemi yapan grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol, KESK'e yönelik operasyonları ''demokrasiye yönelik saldırı'' olarak nitelendirdi.

Operasyonların Türkiye toplumsal mücadele tarihine ''kara leke düşürdüğünü'' öne süren Akyol, ''Sabahın erken saatlerinde yöneticilerimizin evlerinin basılması, sendika binalarının kuşatılması ve arama adı altında resmi kurumlarla yapılan yazışmaların, takvim, dergi ve dosyaların alt üst edilmesi, bunlara gelişigüzel el konulması, cunta dönemi uygulamalarını aratmamaktadır. KESK'e yönelik baskılar hemen durdurulmalıdır. Gözaltındaki 35 arkadaşımızdan 6'sı serbest bırakılmıştır. Diğer arkadaşlarımız da vakit geçirilmeksizin derhal serbest bırakılmalıdır'' diye konuştu.

Yaklaşık 30 dakika oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.

-KARS-

Kars'ta Faikbey Caddesi'nde, KESK üyeleri ile İHD, 78'liler Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu ve DTP temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasında, gözaltına alınan KESK yöneticilerinin serbest bırakılması istendi.

Eğitim-Sen Kars Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Adıgüzel, ''Baskınlarla gözaltına alınmalarının makul hiçbir açıklaması yoktur'' dedi.

Basın açıklamasına katılan grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

-ŞANLIURFA-

Şanlıurfa'da, Abide Kavşağı'ndaki Ali Şelli Parkı'nda toplanan, aralarında DTP'liler ile KESK'e bağlı sendika üyelerinin bulunduğu grup, taşıdıkları yaklaşık 50 metre uzunluğundaki, farklı dillerde çeşitli sloganların yazıldığı afişle Karakoyun İş Merkezi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şanlıurfa Şube Başkanı Emin Süzen'in basın açıklaması yapmasının ardından slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Eyleme DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan da katıldı.

Siverek ilçesinde de Kanlıkuyu Meydanı'nda toplanan KESK üyeleri, basın açıklaması yaptı.

-MUŞ-

Muş Belediye Sarayı'nın önünde bir araya gelen KESK üyeleri, basın açıklaması yaparak, gözaltına alınan KESK yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.

Basın açıklamasından sonra oturma eylemi yapan KESK üyeleri, olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber