Hac kesin kayıtları yarın başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacca gitmek üzere ön kayıt yaptırıp, çekilen kurada "asıl" olarak belirlenen hacı adaylarının kesin kayıtları 1-12 Haziran arasında yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kesin kayıt sırası gelen hacı adaylarının, kayıt aralıklarıyla tercih ettikleri hac tiplerine göre isimleri internet ortamında yayınlanacak.

Sırası gelen hacı adayları, müracaat ettikleri ilin il müftülüğü hac bürosuna başvurarak, tercihlerine göre Diyanet'e ya da acentaya "kesin kayıt yaptırabilir" belgesi alacak. Söz konusu belgelerin il müftülüklerince verilmesi sırasında il kontenjanındaki yüzde 60 Diyanet ve yüzde 40 acente oranı korunacak.

Kesin kayıt belgesi olmayan hiçbir hacı adayının kayıt işlemi yapılmayacak. Kuraya birlikte katılıp, sırası gelenlerin isimleri, kesin kayıt yaptırabilir belgesine birlikte yazılacak.

Dağıtılan kontenjanların belirlenen kayıt süresi içerisinde dolmaması halinde bunlar, kategorilerine göre kura sırası gözetilerek 22-30 Haziran günleri arasında doldurulacak.

KKTC vatandaşı olup ilk defa hacca gidecekler için 160 kişilik kayıt izni verildiğinden, bunların kayıtları, ön kayıt ücreti olan 15 TL'de alınmak suretiyle, "müstakil odalı 3. tip hac organizasyonuna" göre 1-30 Haziran arasında Din Hizmetleri Müşavirliği'nce yapılacak.

ŞEHİT VE GAZİ KONTENJANLARI

Şehitlerin daha önce hacca gitmeyen ve müracaat süresi içerisinde kayıt yaptırmış olan anne, baba ve eşleriyle kayıt yaptırmış olan gaziler ve eşlerinden sırası gelmeyenlere, kuraya girdikleri yakınlarıyla birlikte toplam 600 kişiye kayıt hakkı verilecek. Başkanlıkça kayıt izni verileceklerin kesin kayıtları, kendileri için ayrılan kontenjan nispetinde, kura sıralaması esas alınarak tercih ettikleri hac kategorisine ait ücreti yatırmaları kaydıyla, il müftülüklerince yapılacak.

Kesin kayıtların bitiminden sonra vefat veya vazgeçme gibi sebeplerle kontenjanların boşalması ve yapılacak işlemler için de yeterli sürenin bulunması halinde, bu kontenjanlar, belirlenen kayıt ilkeleri çerçevesinde sıra gözetilerek doldurulacak.

Kura çekiminden sonra daha önce hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları yapılmayacak,yapılmış ise silinecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber