?Polis karakolda gözümü morarttı' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARDAHAN'ın Göle İlçesi'nde büfe işleten 35 yaşındaki İhsan Holar, Hükümet Konağı önünde bir arkadaşıyla tartışırken polis ekibi tarafından gözaltına alındı.

Karakola götürülen Holar, çıkışta ?Polis gözümü morarttı? diyerik şikayetçi oldu. İhsan Holar, ?Polislere ?beni gözaltına alıyorsunuz ama tartıştığım kişiyi serbest bırakıyorsunuz' dedim. Polis memuru Özcan Dülbüş'den yumruğu gözüme yedim. Geceyi de nezarette geçirdim? dedi.

İhsan Holar, geçen Cuma günü Hükümet Konağı önünde bir arkadaşıyla tartışırken olaya polis müdahale etti. Polisler İhsan Holar'ı ekip otosuna alarak karakola götürdü. Kendisinin gözaltına alınıp, tartıştığı kişinin serbest bırakılmasına sitem eden İhsan Holar, iddiaya göre polis memuru Özcan Dülbüş'e, ?Beni gözaltına alıyorsunuz ama tartıştığım arkadaşımı serbet bırakıyorsunuz. Onun da gözaltına alınmasını istiyorum? dedi.

Bunun üzerine polis memuru Dülbüş'ün kendisine saldırdığını iddia eden Holar, ?Polis memuru yumrukla gözüme vurdu ve beni yerde sürükledi. ?Bana görevimi sen mi öğreteceksin' diyerek ifademi aldı ve beni nezarethaneye attı. Geceyi nezarette geçirdikten sonra sabah polis refakatinde götürüldüğüm Göle Devlet Hastanesi'nden rapor aldım. Polis Memuru Özcan Dülbüş'den şikayetçiyim. Kaymakam'a ve İnsan Hakları Komisyonu'na da gideceğim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber