Velilerin salon kavgası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın Metropol Seyhan İlçe Belediyesi'nin, Kültür Merkezi'ni çakışan saatlerde iki anaokuluna, yıl sonu gösterisi için kiraya vermesi, velileri sinirlendirdi. Bazı velililer minik öğrencilerin önünde güvenlik görevlileriyle tartışıp, kavga etti.

İlk gösteri için salonu 250 TL karşılığında kiralayan Özel Çağla Anaokulu yetkilileri, saat 08.00'den 15.30'a kadar salonu kullanacaklarını görevlilere bildirdi. Aynı salon, saat 14.30 itibariyle Vakıfbank İlköğretim Okulu'nun anasınıfına da gösteri için kiraya verildi.

Gösterilerinin başlamasından önce gelen Vakıfbank İlköğretim Okulu velileri, salonunu dolu olduğunu görünce sinirlendi. Kapıda bekleyen güvenlik görevlilerine, ?Salonun boşaltılmasını istiyoruz, neden hala diğer okul içeride, biz de para ödedik? diye tepki gösteren velilere, güvenlik görevlilerinin beklemelerini söylemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Kültür Merkezi sorumlularının yerinde bulunmaması dikkat çekerken, görevlilerle gerginlik yaşayan veliler, heyecanla gösteri sunmayı bekleyen minik öğrencilerin önünde kavga etti. Güvenlik görevlilerini iterek, salona girmeye çalışan erkek velilere, kadın veliler alkışlarla destek verdi. Güvenlik görevlilerinin salona girişe izin vermemesi üzerine bir süre arbede yaşandı. Gösterilerin devam ederken, kapının açılmasıyla yaşanan kargaşayı gören Çağla Anaokulu yetkileri son iki gösterilerini iptal ederek, salonu diğer okula bıraktı. Saat 14.30'de girmeleri gereken salona 15.40'da kavgayla girdiklerini belirten veliler, ?Belediye yetkililerinin yerinde olmaması, bize, çocuklarımıza ve öğretmenlere böyle bir zorluk yaşatmaları kabul edilemez? dedi.

Olay yerine gelen polisler, sinirli velileri yatıştırmaya çalıştı. Çağla Anaokulu velileri salonu boşaltmadan, dışarıda bekleyen veliler içeri girince bazı çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı. Salonun birden kalabalıklaşması sonucu bazı veliler de kısa süreli çocuklarını kaybetti. Seyhan Kültür Merkezi yetkilileri ise ilk grubun gösterisinin uzaması ve süre aşımı nedeniyle böyle bir sorun yaşandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber