Yaşayan bebeği öldüren doktorlar görevden uzaklaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Öldü diye reçel kutusunda ailesine teslim edilen bebeğin yaşadığı ortaya çıkmasının ardından olayla ilgili sorumluluğu tespit edilen iki doktor, görevlerinden uzaklaştırıldı.

Balıkesir Çocuk Hastalıkları Doğum ve Bakımevi'nde meydana gelen olayla ilgili sorumluluğu tespit edilen iki doktorun, görevlerinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık Teftiş Kurulu'nca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, sorumluluğu tespit edilen iki çocuk hastalıkları uzmanı doktorun, soruşturmanın selameti açısından görevlerinden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, soruşturmanın, müfettişler tarafından derinleştirilerek sürdürüldüğü de vurgulandı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Balıkesir'de 9 yıllık tedavinin ardından tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Hatice Bölme, 3 gün önce erken doğumla ikiz bebek dünyaya getirdi. Ancak doğumdan 15 dakika sonra bebeklerden biri öldü. Anne, Balıkesir Doğumevi'nden taburcu edilirken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. S.G.T, 2 gün sonra baba Hüseyin Bölme'yi arayarak, Halil adını verdikleri bebeğin de öldüğünü söyledi. Hastaneye giden Bölme, reçel kutusuna konulan oğlunun cenazesini aldı. Bebek için defin malzemelerini alan baba, 2 saat sonra evine gitti.

Anne Hatice Bölme, oğlunu son kez görmek isteyince bebeğin yaşadığı ortaya çıktı. Önce özel bir hastaneye ardından ambulansla, doktor ve hemşire gözetiminde Bursa'da başka bir hastaneye kaldırılan Halil bebek, öldü. Olaya büyük tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ 'Sorumluların en ağır cezayı almaları için Teftiş Kurulu Başkanlığı'na talimat verdim' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber