İstanbul Üniversitesi'nde satırlı sopalı kavga

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 17:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi(İÜ) Beyazıt Kampüsü'nde sağ görüşlü bir grup öğrenci ile ile sol görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Satır ve demir sopaların kullanıldığı kavgaya üniversitenin özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaralandığı öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre; İstanbul'un fethi ile ilgili Beyazıt Kampüsü'nde kutlama yapmak isteyen yaklaşık 100 kişilik sağ görüşlü öğrenci ile Havuzlu Bahçe'de toplanan sol görüşlü arasında sözlü sataşma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle iki grup, satırlarla ve demir sopalarla birbirine saldırdı. Olaylara ilk olarak üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Özel güvenlikçiler kavgayı ayırmakta yetersiz kalınca üniversiteye çevik kuvvet ekipleri çağırıldı.

Çevik kuvvet polisleri kavga eden gruba, biber gazı ile müdahalede bulunduğu öğrenildi. Sol görüşlü öğrenciler öğretim üyelerinin bulunduğu binaya sığındığı belirtilirken, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi ile iki grup arasında yaşanan çatışma sona erdi. Yaşanan olaylarda 3 kişinin yaralandığı ileri sürüldü.

Olaylara tanık olduğunu söyleyen Maliye bölümü son sınıf öğrencisi Ercan Erkol, "İki grup, önce birbirlerine laf atmaya başladı. Kavganın büyümesiyle birlikte satır ve demir sopalarla birbirine saldırdılar. Biz kavgayı bulunduğumuz binadan izledik. Bir arkadaşın göğsü, diğer arkadaşın da kaşı bıçakla yaralandı. 4-5 kişinin yaralandığını gördüm. Polisler biber gazı ile grubu dağıtmaya çalıştı."diye konuştu.

Olaylar sonrası Beyazıt Kampüsü'nün çıkışında çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber