Uzman Pedagog Güneş: Uslu çocuk, çocuk değildir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ömer Oruç

İZMİR- Uzman Pedagog Adem Güneş, yaramazlık yapan çocukların duygularının bastırılmasını eleştirdi. Özellikle 0 -6 yaş arasındakilerin aileleri tarafından ihmal edildiğinini söyleyen Güneş, ebeveynlerin uslu çocuk istediğini belirterek, "Çocuk dediğin dolu dolu olacak, koşacak, coşacak. O çocuk, çocuktur. Akıllı uslu çocuk, kendini yaşayamamıştır. Duygu dünyası suistimale uğramış çocuklar, çocuk değildir." dedi.

Güneş, 'uslu' çocukların ileride sıkıntılı kişiler olabileceğini iddia etti. Anne ve babaların, kendi egolarını tatmin etmek için çocuklarına karşı suistimal uyguladığını savunan pedagog Güneş'e göre, çocuğun değil ailelerin istekleri ön plana çıkıyor. Anne ve baba bütünüyle dünya işlerine daldıklarından, çocuklarını tamamen ihmal ediyor.

Sezaryenle doğumları da eleştiren Güneş, sezaryanın aslında bir ameliyat olduğunu, anneyle bebek arasındaki duygu bağının gelişimine engel teşkil ettiğini kaydetti. Türkiye'de sezaryen yönteminin çok fazla kullanıldığını ifde eden Güneş, Avrupa'da normal doğumun teşvik edildiğini, cerrahi müdehalenin anne ya da çocuğun hayati tehlikesi olmadığı sürece bir seçenek olarak kabul edilmediğini dile getirdi. Toplumdaki yozlaşmanın altında sezaryen gerçeğinin yattığını savunan Adem Güneş, şunları dile getirdi: "Hekim arkadaşlarımızı tenzih ederim, ancak sezaryenle doğum, doğum değildir. Cerrahi bir müdahaledir. Ameliyat ise anne ya da bebek için hayati tehlike olduğunda gerekir. Normal doğum, çocukla anne arasında bağlanmayı güçlendiriyor. Anne, doğum sırasında acıyla travma geçiriyor. Çocuğuyla ilk karşılaştığı an, farkında olmadan bütün özelliklerini bilinçaltına kaydediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber