Tapu'da, 3. bölgedeki hizmet şartı 2 yıla indirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmelik 27/3/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Söz konusu yönetmeliğin 5. maddesine göre, Taşra hizmet birimlerinde görev yapan Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı ve Kadastro Müdür Yardımcısı ile Kontrol Mühendisi unvanlarıyla görev yapan personel, yer değiştirme suretiyle atamaya tabidir.

İller, yönetmelikte üç bölgede toplanmıştır. Artvin, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Ardahan, Iğdır, Batman, Şırnak, Gümüşhane, Bayburt, Van, Yozgat'ın yer aldığı 3. bölge için belirlenmiş hizmet süresi şartı 3 yıl iken bu şart, 4 Haziran 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre 2 yıla indirilmiştir.


4 Haziran 2009 tarih ve 27248 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 27/3/2007 tarihli ve 26475 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında geçen ?üçüncü bölgede üç yıl? ibaresi ?üçüncü bölgede iki yıl? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber