KİK kadrolarına yapılacak atamaları düzenleyen yönetmelikte değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumundaki kadrolara yapılacak atamalarda aranan şartlar İhale Kurumu İnsan Kaynakları Yönetmeliği ile belirlenmiştir. Söz konusu yönetmeliğin 45. maddesinde kadrolara; ilk defa, yeniden, naklen veya Kurum içi yükselme suretiyle yapılacak atamalarda şartlar tek tek belirlenmiştir.

6 Haziran 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile yönetmeliğin 45/p bendi değiştirilmiştir. Buna göre de mütercim tercüman kadrolarına yapılacak atamalarda " yazılı ve spontane sözlü çeviri yapabilmek ve bunu belgelendirmek" şartı kaldırılmıştır.

Mütercim-Tercüman olarak atanabilmek için; "en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak, Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavında (A) düzeyinde başarılı olmak,? şartı yeterli olarak görülmüştür.

4 Haziran 2009 tarih ve 27248 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik

KAMU İHALE KURUMU İNSAN KAYNAKLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 19/12/2002 tarihli ve 24968 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Yönetmeliğinin 45 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (p) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?p) Mütercim-Tercüman olarak atanabilmek için; en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak, Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavında (A) düzeyinde başarılı olmak,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber