Özel okullara ön kayıtlar 3-12 Ağustos'ta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Özel Okullar Birliği Derneği, orta öğretim okullarına öğrenci yerleştirme amacıyla "Özel Okullar Kayıt Kılavuzu" hazırladı.

Özel Okullar Birliği Derneği Genel Sekreteri Nurullah Dal, oluşturulan 4 kişilik kayıt komisyonun, 8. sınıf SBS sonucuna göre öğrenci alacak özel okulların kayıt takvimini hazırladığını bildirdi.

Dal, 2009-2010 öğretim yılı için Özel Türk Okullarının hazırlık veya 9'uncu sınıflarına, öğrencilerin, yarın girecekleri 8'inci sınıf SBS sınavında elde ettikleri puana göre, okullar tarafından taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yolu ile öğrenci alınacağını hatırlattı.

Hazırlanan kılavuza göre, kayıt kabullerde öğrenci velileri sınav sonuç belgelerinin aslını ibraz edecek. Adaylar, puanı tutan birden fazla okula ön kayıt yaptırabilecek. Kesin kayıtlarda adayların puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil puanları yüksek olan ile 8. sınıf yıl sonu okul puanı, 7. sınıf yıl sonu okul puanı yüksek olan ve yaşı küçük olan adaya öncelik verilecek.

1. ön kayıt dönemi 3-12 Ağustos tarihleri arası olarak belirlendi. Okul kayıt-kabul komisyonlarının yaptığı ön kayıt listeleri 12 Ağustos 2009 tarihinde okulda herkesin görebileceği bir yere asılarak ilan edilecek.

Ön kayıt yaptıran öğrencilerin kesin kayıtları 13-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 16 Ağustos saat 15.00 itibariyle kontenjanın dolmaması ve ilan edilen açık kontenjanın artması durumunda, belirlenen açık kontenjan kadar, sıralama listesinde bulunanlardan okulda bekleyenler tutanakla tespit edilip sıralanacak ve puan sırasına göre kaydedilecek.

Okullar 16 Ağustos saat 17.00'de kayıt durumlarını inceleyerek açık kontenjanlarını ve yeni taban puanlarını, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneğine faksla gönderecek. 19 Ağustosta yapılacak 3. ön kayıt döneminde listelenen öğrencilerin, okulun kontenjan açığı kadar kısmının kesin kayıtları 20-24 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber