Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meclis, önemli yasal düzenlemeler için mesai yapacağı yeni bir haftaya giriyor.

TBMM Genel Kurulunun bu haftaki gündeminde, Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılması, Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlanması, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören düzenlemeler bulunuyor.

Genel Kurul, 9 Haziran Salı günü, geçen hafta başlanan ve temel kanun olarak bölümler halinde görüşülen Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısına devam edecek. 43 maddeden oluşan ve 2 bölüm halinde görüşülen tasarıya, 3. maddeden devam edilecek.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlayan yasa tasarısına geçilecek.

Genel Kurulda, terörle mücadelede kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını düzenleyen tasarının da bu hafta görüşülmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu; 9 Haziran Salı günü 15.00-24.00, 10 Haziran Çarşamba ve 11 Haziran Perşembe günleri 13.00-24.00, 12 Haziran Cuma günü ise 14.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

Meclis ihtisas komisyonları da, haftayı yoğun geçirecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 10 Haziran Çarşamba günü, kamuoyunda "torba kanun" olarak bilinen bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanun ve KHK'lere eklenmesi, bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapılmasını ilişkin yasa tasarısına, 4. maddeden devam edilecek.

TBMM Adalet Komisyonu, 11 Haziran Perşembe günü toplanarak Çek Yasa Tasarısını görüşecek.

TBMM KİT Komisyonu, denetim çalışmalarını sürdürecek. Komisyon; 10 Haziran Çarşamba günü Elektrik Üretim A.Ş, Türkiye Elektromanyetik Sanayi A.Ş, Ankara Doğal Elektrik Ticaret A.Ş, 11 Haziran Perşembe günü ise Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş (TETAŞ) ile Petkim'in 2007 yılı hesaplarını inceleyecek.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili Araştırma Komisyonu, 9 Haziran Salı günü toplanarak, yetkililerden bilgi alacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber