9 yaşındaki öğrenciye müdür yardımcısından meydan dayağı

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Yelten kasabası Dalla İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Tuğçe Ciğer, İstiklal Marşı okunurken başındaki bereyi çıkarmadığı gerekçesiyle Müdür Yardımcısı Arif Yağcıoğlu tarafından dövüldü.

9 yaşındaki Tuğçe Ciğer'in ailesi, Yağcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı. İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Tuğçe Ciğer, hava soğuk olduğu için giydiği bereyi İstiklal Marşı söylenirken başından çıkarmayı unuttu. Bu duruma çok kızan Müdür Yardımcısı Arif Yağcıoğlu, 9 yaşındaki Tuğçe'ye arkadaşlarının da gözü önünde meydan dayağı attı. Ailesi tarafından Korkuteli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuğçe'ye 3 günlük adli rapor verildi. Baba İbrahim Ciğer, olayı şiddetle kınadığını belirterek, Müdür Yardımcısı Yağcıoğlu hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Ciğer, "Kızım, öğretmenine soğuk olduğu için beresini çıkarmayı unuttuğunu söylemiş. Ancak Yağcıoğlu dinlememiş ve Tuğçe'yi bütün okulun gözü önünde dövmüş. Bu bir öğretmene yakışmaz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." diye konuştu. Ciğer, savcılığa şikayetlerinin ardından dayakçı müdür yardımcısının kendilerini tehdit ettiğini de söyledi.

Anne Şerife Ciğer ise dayak olayının ardından kızının okula gitmek istemediğini söyledi. Olaydan 15 gün önce de kızlarının Müdür Yardımcısı Arif Yağcıoğlu tarafından sert bir şekilde azarlandığını belirten anne Ciğer, "Kızımın arkadaşlarının gözü önünde dövülmesini içime sindiremiyorum. O okulda üç çocuğum var. Çocuklarımı okula göndermekte zorlanıyorum. Onları dayak yemeleri için değil, topluma faydalı birer insan olmaları için okula gönderiyorum." diye konuştu. Küçük Tuğçe ise Arif Yağcıoğlu'nun törenden sonra kendisini merdivenlere çıkartarak tekme tokat dövdüğünü söylüyor.

Yağcıoğlu: Evet, tokat attım

Okul Müdür Yardımcısı Arif Yağcıoğlu ise Tuğçe'yi dövdüğünü doğruladı. Yağcıoğlu, Tuğçe'nin anne ve babasını suçlarken, "Tokat attığım doğru. Ancak abartıldığı kadar vurmadım. İfadelerimiz alındı. Sonuç kesinleşmeden hiçbir açıklama yapamam." dedi. Yağcıoğlu, olayı araştıran muhabirimiz Mürsel Kılınç'a da tehditler yağdırdı. Haberi yazmaması için Kılınç'ı arayan Yağcıoğlu, "Bu haberi yazma. Sen burada garip bir kuşsun. Bunu ister tehdit olarak algıla, istersen uyarı." dedi. Bozova Jandarma yetkilileri, konu ile ilgili tutanakları Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ettiklerini söyledi. Korkuteli Kaymakamı Remzi Oğuz Yılmaz, Yağcıoğlu hakkında adli soruşturmanın açıldığını, idari soruşturmanın da başlatılacağını ifade etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber