Yıldırım: Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak yol çalışmaları sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2009 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak yol çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini bildirdi.

Yıldırım, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Osmaniye'de Vali Zübeyir Kemelek'i makamında ziyaret etti.

Kemelek'ten brifing alan Yıldırım, daha sonra yaptığı açıklamada, Osmaniye'nin teşvik kapsamına alınmasıyla sanayide büyük atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin hızla büyüdüğünü, harcanan enerji miktarının 29 milyon kilovat saate ulaştığını ifade eden Yıldırım, ''Bu yüzde 500'lük bir artış demektir. OSB artık kabuğuna sığmıyor. Yeni yerler arıyoruz'' dedi.

Yıldırım, kentin telekomünikasyon ve eğitim alanında hiçbir sorununun olmadığını da belirterek, 3 güzergahta bölünmüş yol çalışması yapıldığını söyledi.

Binali Yıldırım, ''Karadeniz, Akdeniz Koridoru'' olarak adlandırılan ve 41 il ile 5 bölgeyi ilgilendiren yol çalışmasının sürdürüldüğünü anımsatarak, şunları kaydetti:

''Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak yol çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu, Türkiye'nin 1.5 asırlık hayali. Karadeniz'den Akdeniz'e ulaşımı sağlayacak yol çalışmaları ülkemizin ticaret hayatına da katkı sağlayacak. Çalışmaların yaklaşık yüzde 50'si tamamlanmış durumda. Tamamını da 5-6 yıllık süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.'

Yıldırım, bir gazetecinin memur maaşları ile ilgili sorusuna, ''Hiç kimse maaşım çok demez, maaşlar her zaman azdır. Bu konuyla ilgili bakan ve memur sendikalarının görüşmeleri sürüyor'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber