Kuzey Irak sınırında olağanüstü hareketlilik yaşanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2009 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında son ayların en hareketli günleri yaşanıyor. Bir haftadır top atışı ve hava harekatıyla bombardıman altına alınan sınıra, bugün çok sayıda asker ve mühimmat sevk edildi.

Güvenlik güçlerinin Güneydoğu kırsalı ile Irak sınırında terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Beytüşşebap kırsalı, Kato ve Besta bölgesinde teröristlerin tespit edilmesiyle bölgeye özel eğitimli komandolar sevk edildi. Bugün de başta Diyarbakır olmak üzere çevre illerden gelen çok sayıda araç sınıra kaydırıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın operasyon sahası olan Çukurca ve Şemdinli kırsalındaki Köprüce, Tekeli, Konur, Boğazköy, Yaylapınar ve Ortaklar köyü kırsalına Siirt ve Şırnak'tan da çok sayıda asker takviye edildi. Kuzey Irak'ın Zaho yakınlarındaki terörist yuvalarının bulunduğu Haftanin, Sinaht, Sindi ve Begova kırsalındaki dağlık alanların karşısında yer alan Türkiye tarafındaki Avagöze, Kastepe, Taşdelen ve Andaç bölgelerinde da askeri hareketlilik yaşanıyor. Operasyona çıkan koruculardan biri, teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düştü.

Olayın ardından kaçan teröristlerin sınırdan sızabileceği ihtimaline karşın takviye birliklerle sınırda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Teröristlerin Türkiye sızmada en çok kullandığı belirtilen yollardan Hakkari kırsalındaki İkiyaka, Üzümkıran, Meşelik ve Ayrancı köyleri kırsalına ise özel eğitimli birlikler ile köy korucularından oluşan çok sayıda asker bekletiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber