AK Parti: Yenileme seçiminde %44 oy aldık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 06:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, yenilenen seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre partisinin yaklaşık yüzde 44 oy aldığını bildirdi.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 7 ilçeden 4'ünde seçimi kazandığını ifade etti.

İlçelerden 2'sinde CHP'nin, 1'inde ise MHP'nin kazandığını belirten Çetinkaya, ''Bizim kazandığımız, Akyazı ve Şarkikaraağaç gibi ilçeler nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçeler'' dedi.

AK Parti'nin seçimleri yüzde 43,67 oy oranıyla tamamladığını söyleyen Çetinkaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Yani yüzde 44 oy almışız. Bu da AK Parti'nin bariz bir şekilde başarısını ortaya koyuyor, yüzde 39 ile kıyas edildiği zaman. Demek ki Türkiye genelinde yüzde 5 nispetinde oylarımızı artırmışız. CHP yüzde 14,37 oy almıştır. Bu da şunu göstermektedir; ana muhalefet partisinin daha önce sarf ettiği, 'AK Parti işte bu seçimlerde oy kaybına uğrayacaktır' sözü tamamen havada kalmıştır. Bu doğru bir ifade olmamıştır. Netice, milletimizin AK Parti'ye ve onun politikalarına göstermiş olduğu güvenin bariz bir ifadesidir.

Milletimiz, 'Ben AK Parti'nin politikalarından memnunum ve Ak Parti'nin bu yönetimine güveniyorum, istikrardan yanayım, bozulmasını istemiyorum' mesajı vermiştir. Biz bu teveccühü, desteği en iyi şekilde değerledirerek ona layık olmak için gecemizi gündüzümüze katarak, yeniden durmadan, dinlenmeden onlara hizmet konusunda çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Milletimiz bizi beş seçimden zaferle çıkardı.''

''Küresel ekonomik krize rağmen AK Parti'nin oylarının erozyona uğramamasının dikkate değer olduğunu'' vurgulayan Çetinkaya, ''Dünyanın hiçbir yerinde ve ülkemizde böyle bir örnek gösteremezsiniz. Bu, AK Parti'ye nasip olmuştur. İşimiz hizmet, gücümüz milletir. Millet bu gücü bize vermiştir. Hizmete devam edeceğiz. 'Bu yolda durmak yok yola devam' diyoruz. Milletime, bu seçimlerde bize gösterdiği büyük destekten dolayı partim ve şahsım adıma şükranlarımızı sunuyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber