Genç öğretmenler hem okulun, hem beldenin çehresini değiştirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 12:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da bir ilköğretim okulunda görev yapan 26 genç öğretmen, hem okulun hem beldenin çehresini değiştirdi.

Öğretmenler, 750 öğrenciden 250'sinin lisanslı sporcu olmasını sağladı. Maddi imkânı olmadığı için dershaneye gidemeyen öğrenciler için günde 2 saat fazladan ders vererek öğrencileri sınavlara hazırlayan öğretmenler, belde halkıyla kaynaştı.

Abdioğlu beldesindeki Kazime Özler İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenler, 250 öğrenciyi futbol, voleybol, jimnastik, santranç gibi spor dallarında, lisans sahibi yaptı. Çeşitli spor dallarında dereceleri bulunan öğrenciler, bilgi ve kültür yarışmalarında da dereceye giriyor. Öğretmenlerin gayretiyle, beldeyi çiçek bahçesine dönüştüren öğrenciler, piknik alanlarına da fidan dikiyor.

Okul Müdürü Hıdır Ünverdi, Türkiye için daha iyi bir nesil yetiştirmenin gayreti içinde olduklarını ifade ederek, "Okulumuzda 250 lisanslı öğrencimiz var. Bu Adana'daki bir ilköğretim okulu açısından ciddi bir rakam. Kızlar arası voleybolda ilçe birincisi olduk. Atletizm ve jimnastikte Adana 2.'si, okul gelişimi ve yönetimi konusunda il birincisi, Adana'da en çevreci okul seçildik." dedi.

Sinema günleri düzenleyerek her hafta vizyondaki bir filmi öğrencilere izlettiklerini anlatan Ünverdi, öğrencilerin kurduğu tiyatro kulübüyle de beldeyi sanata yönlendirdiklerini dile getirdi.

Öğretmenlerle halkın kaynaştığına dikkat çeken Ünverdi, "Eskiden veli toplantılarımıza kimse gelmiyordu. Şimdi salonda oturacak yer kalmıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber