Bağış: Yolsuzlukların üzerine gideceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sedat Çam-Türkiye

Bağış: Rahatsızlık duyan kesimler olsa da yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gideceğiz

ANKARA- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yolsuzlukla mücadelede dezenformasyon kampanyalarıyla karşı karşıya kaldıklarını, fakat kararlılıklarından geri adım atmayacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen 'Yolsuzlukla Mücadele ve Yolsuzluğu Önleme Yöntemleri' seminerinin açılışında konuşan Egemen Bağış, Türkiye'de 120'den fazla kurumun bu mücadeleyi sürdürdüğünü belirtti. Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde siyasi kriterler arasında bulunan yolsuzlukla mücadelede son 3 hükümetin önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Bakan Bağış, "Rahatsızlık duyan kesimler olmasına rağmen, yolsuzluğun üzerine kararlılıkla gideceğiz. Dezenformasyon kampanyaları kararlılığımızdan geri adım atmamıza neden olmayacaktır" dedi.

Türkiye'deki sosyal yapının yolsuzluğa zaten kapalı olduğunun altını çizen Egemen Bağış, "Hukuk sistemi de burada üzerine düşeni yapmalı. ''Yapanın yanına kâr kalıyor' izlenimi oluşmasın" diye konuştu. Bağış, yolsuzlukların belgelenip soruşturularak en kısa sürede cezasının verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delgasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi ise 'yolsuzluğa sıfır tolerans' anlayışının deklare edilmesi gerektiğini belirterek, "Net kararlılık mesajı, hem bütün dünyaya hem de iç kamuoyuna çok önemli bir mesaj olacaktır" dedi.

Büyükhanlı Park Otel'de gerçekleştirilen Yolsuzlukla Mücadele ve Yolsuzluğu Önleme Yöntemleri semineri iki gün sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber