İlçe Milli Eğitim Müdürü, polisten dayak yedi iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 13:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İsmail AVCI

DİYARBAKIR- Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düzenlenen Gençlik Konseri'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu'nun polis memurlarının saldırısına uğradığı iddia edildi.

Armutoğlu, kimsenin dayak atma hakkına sahip olmadığını belirterek, Ergani Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ergani Kaymakamlığı'nın düzenlediği Gençlik Konseri dün gece büyük bir coşkuyla başladı. Aylardır duyurusu yapılan konser için binlerce kişi şehir stadında toplandı. Ünlü sanatçı Latif Doğan'ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle devam eden konsere gölge düşüren tatsız bir olay yaşandı.

Ergani İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve konser tertip üyesi Ahmet Armutoğlu, sahneye çıkan küçük bir çocuğun ezilme tehlikesini geçirdiğini görerek kurtarmak istedi. Armutoğlu, sahnedeki küçük çocuğu almaya çalışırken sivil giyimli polis memurlarıyla tartıştı.

Tartışmadan kısa süre sonra resmi üniformalı 5 polisin kendisini dövdüğünü ileri süren Armutoğlu, "Konser tertip komitesinde görevliydim. Dün 3-4 saat konser hazırlığı için çalıştık. Konser başladığı sırada da görevli olduğum yerde bekleme başladım. Sanatçı Latif Doğan'ın olduğu sahneye doğru yürürken polislerle tartıştık. O sırada bütün ilçe halkı polisler tarafından dövüldüğümü gördü. Ben yüzüme darbe gelmesin diye ellerimle yüzümü kapattım. Bu sırada onlar vurma devam etti. İlçe emniyet müdürü protokolden inerek memurları başka bir yere gönderdi." diye konuştu.

Olayı izleyen ilçe halkının büyük tepki gösterdiğini belirten Armutoğlu, Kaymakam Enver Ünlü'nün kendisiyle görüştüğünü ve olayın takipçisi olacağını belirttiğini söyledi.

Kendisini halkın karşısında döven memurlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Armutoğlu, hiç kimsenin suçlu olsa bile kimseye dayak atma hakkının olmadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber