Öğrenciler geliştirdikleri ayakkabı modelinin üretimi için yardım istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DURAN SAVAŞ

Öğrenciler geliştirdikleri ayakkabı modelinin üretimi için milli eğitim müdüründen yardım istedi

SAKARYA- Sakarya'da meslek lisesi öğrencileri tasarladıkları ayakkabı modellerinin üretimi için milli eğitim müdüründen destek istedi.

Sakarya Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Ayakkabı-Saraciye Alanı'nda okuyan öğrenciler birbirinden güzel ayakkabı modelleri tasarlıyor. Yetenekli öğrenciler üretim işine de girmek istiyor. Öğretmenleri Nigar Özenkılıç, Nuray Parlak ve Usta Eğiticileri Necdet Kazıcıoğlu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'yı ziyaret eden öğrenciler bölümleri için destek istedi.

Öğrencilerin tasarımlarını beğenen Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğrencilere üretim konusunda destek olacağını söyledi. Yazıcı, ayakkabı sektör temsilcileriyle görüşüp bir ön çalışma yapacaklarını belirterek, "Öğrencilerimiz birbirinden güzel şık ve rahat tasarımlar yapmışlar. Tasarımları çok beğeniliyor. Öğrencilerimiz de zaten tasarladıkları ayakkabıları üretmek istiyor. Bu konuda sektör temsilcileriyle görüşüp öğrencilere üretim konusunda destek olacağız." dedi.

Ayakkabı ve Saraciye Alanı'nda iki yıldır öğrenim gören kız öğrencilerden Ebru Mandacı ve Binnur Aya ile aynı bölümde bir yıldır okuyan Abdullah Elitaş, ayakkabıcılık mesleğinin geliştirilmesine yönelik eğitim almaktan memnun olduklarını ifade ederek bazı arkadaşlarının okurken bile sektörde part-time iş bulabildiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber