?Cezaevinde elleri bağlanıp saçı kesildi' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 40 yaşındaki Zahide Kesici, Karataş Cezaevi'nde gasp suçundan tutuklu kızı 22 yaşındaki Gamze'nin ellerinin bağlanıp, zorla saçlarının kesildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Anne Kesici, ?Kızımın zorla saçını kesen başgardiyanın cezalandırılmasını istiyorum? dedi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan Gamze Kesici, 6 ay önce bir gasp olayına karışıp tutuklanınca Adana'nın Karataş İlçesi'ndeki Kadın Cezaevi'ne nakledildi. Geçen hafta kızını ziyarete giden anne Zahide Kesici, kızının saçlarının erkek tıraşı gibi kesildiğini görünce şoke oldu. Adana Adliyesi'nde Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, kızının saçını kestiğini iddia ettiği, ancak adını bilmediği infaz koruma memuru hakkında şikayetçi olan anne Kesici, suç duyurusu dilekçesinde, ?Kızım Gamze yaklaşık 6 aydır cezaevinde bulunmaktadır. Yakın zaman içinde kızım Gamze'nin elleri başgardiyan tarafından zorla bağlanarak saçları erkek tıraşı gibi kesilmiş ve kızım hakaretlere maruz kalmıştır. Kızımın şikayeti ile ilgili dilekçeler de cezaevi yönetimince işleme alınmamış ve örtbas edilmiştir. Cezaevi başgardiyanı insan haklarına aykırı hareket etmek suretiyle, insanlık suçu işlemiştir? dedi.

Baş infaz koruma memuru hakkında dava açılıp cezalandırılmasını isteyen anne Kesici, ?Cezaevinde terör estiriliyor. Kimse sesini çıkartmıyor. Ben bir anne olarak bu olay karşısında susmayacağım. Kızıma yapılan insanlık suçunun cezasız kalmaması için hukuk mücadelesini sonuna kadar vereceğim. Gerekirse, yapılan bu insanlık dışı olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim? diye konuştu.

Cezaevi yetkilileri ise, iddianın doğru olmadığını, Gamze Kesici'nin psikolojisinin bozuk olduğunu saçının ön kısmını jiletle kendisinin kestiğini, arkasının da kuaför kursunda isteğiyle kesildiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber