Yazıcıoğlu'nun helikopterinden en son ses kaydı/ Video

Haber Giriş : 11 Haziran 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından 112 Acil Servis ekiplerinin yer tespiti için saatlerce çırpındıkları ortaya çıktı. İHA muhabiri İsmail Güneş'in, olayı haber vermesinin ardından Acil Servis görevlilerinin, polis ve jandarmayı tam 21 kez aradığı tespit edildi.

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili şüpheleri araştırmak amacıyla TBMM'de kurulan komisyona gelen '112 ses kayıtları' kamuoyuna duyuruldu. Acil Servis görevlilerinin, iki dakikada bir 155 Polis ve 156 Jandarma İmdat'ı arayarak 'yeri tespit ettiniz mi?' diye sordukları anlaşıldı.

Kaza mahallinin bulunabilmesi için de gazeteci İsmail Güneş'in telefonunu özellikle açık tuttukları belirlendi. İşte 112 görevlilerinin polis ve jandarma acil servisiyle yaptığı telefon görüşmelerinden bazıları:

Link: Yazıcıoğlu'nun helikopterinden yeni ses kaydı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili her geçen gün yeni bir bilgi gün yüzüne çıkıyor. Kazadan yaralı kurtulan ve 112 Acil Servis görevlisiyle yaptığı konuşma hafızlardan silinmeyen İHA Muhabiri İsmail Güneş'in aradığı sağlık ekiplerinin, helikopterin yerinin tespit edilebilmesi için saatlerce çırpındıkları ortaya çıktı. Acil servis ekiplerinin, tam 21 kez polisi ve jandarmayı aradığı belirlendi...

TELEFONU KAPATTIRMADILAR

Kazayla ilgili kuşkuları araştırmak için Meclis'te kurulan araştırma komisyonuna gönderilen ses kayıtları, acı gerçeği gözler önüne serdi. Dün ortaya çıkan ve 112 ile Kahramanmaraş 155 polis merkezi arasında 15.36'da başlayan konuşmada, sağlık görevlisinin polise sürekli yerin tespit edilmesi için adeta yalvardığı anlaşılıyor. 112 görevlisinin iki dakikada bir aradığı 155 Polis İmdat'a, "Yeri tespit ettiniz mi?" diye sorduğu, diğer yandan da İsmail Güneş'in telefonunu özellikle açık tuttuğu ortaya çıktı. Ancak polis ve jandarma, İsmail Güneş'in telefonu 25 dakika açık kaldığı halde enkazın yerini bir türlü tespit edemedi.

BİRKAÇ KEZ GÖRÜŞTÜK

112'de nöbetçi doktorun, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma Acil Servisi ile yaptığı telefon görüşmelerinden bazı bölümler şöyle:

"- (İlk görüşme) Alo iyi çalışmalar 112 komuta merkezinden arıyorum. Çağlayancerit'te miting vardı Muhsin Yazıcıoğlu için. Helikopterin düştüğü ihbarı aldık.

- Hayır. Nerede düştüğünü sorun.

- 6 yaralı var verdikleri bilgiye göre ama yeri bildiremiyorlar. Yerköy civarı diyorlar. Şahıslardan bir tanesi. Var mı sizin bilgilerinizde Yerköy.

- Hıııı. Tamam.

- Yozgat tarafına kadar gitmiş olmamaları lazım çünkü o kadar zaman geçmedi.

- .....

- Telefon numarası mı, verelim. Çekmeyebilir ama, şahıslara biz ulaşamadık. Numarasız aradılar bizi. 0 506 504 39 01 şimdi biz birkaç defa görüştük. Olay gerçek, ama şahıslar bulundukları yerleri bilmiyorlar.

- ....

- Yerköy diye bir şey çıktı ağızlarından. Yanlış anlattılarsa bilmiyorum. Yozgat olamaz çünkü yeni hareketlenmiş olmaları lazım....

ŞARJI BİTİYOR ACELE EDİN

112 görevlileri ile 155 görevlileri arasındaki 4. görüşmede de şu diyaloglar yaşanıyor:

- Şu anda tespit edin, arıyor tekrar bizi. Görüşmeye devam ediyoruz telefonu kapatmıyoruz, yerin tespit edilmesi için. Telefonunun şarjı bitmek üzereymiş, lütfen acele edin. Tespit edebildiniz mi?

- Tamam tamam...

- Tespit edebiliyor musunuz beyefendi? Kapattırmıyoruz özellikle telefonu, yeri tespit edin diye. Ne sormamızı istiyorsunuz başka ne soralım. 14.30'da havalanmış. Helikopterin içinden arıyorlar halen içindelermiş. Erhan Bey diye birinin ismini hatırladı şimdi. Bulabildiniz mi yerini? Diğerleri yaşamıyor diyormuş. Muhsin Bey ile aynı helikopterdeler. Bir tek kendisi canlıymış.

- Hıııı...

- Şarjı bitmek üzereymiş çabuk olun...

- İstanbul şeyin şirketinin telefonunu bulduk...

- Bulabildiniz mi?

- Yalnız telefonla arayan kişinin şarjı bitmek üzere.

- Yani yapacağım bir şey yok.

(155'teki polis memuru, gazeteci İsmail Güneş'in telefon numarasını 112'de görüştüğü memurdan tekrar tekrar alıyor. Ancak numarayı her seferinde ilginç bir şekiyde kaybediyor.)

İŞTE KANLI HELİKOPTER

Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin olay yerine ilk giden ekibin çektiği fotoğraflar, kazanın korkunçluğunu gözler önüne serdi. Kazaya ilişkin ilk fotoğraflar, 28 Mart tarihini taşıyor. Fotoğraflarda cesetlere yer verilmezken, kara bulaşan kan lekeleri açık ve net olarak görülüyor.

DONARAK ÖLMÜŞTÜ...

Gazeteci İsmail Güneş, enkazın yerinin tespit edilememesi üzerine, ayağındaki kırığa rağmen koltuklardan birini kayak yaparak enkaz alanından 500 metre uzaklaşabilmişti. İsmail Güneş, enkazın bulunmasından 3 gün sonra karlar altında donmuş halde bulundu.

SÖYLENENİ ANLAMIYOR

Defalarca yapılan görüşmelerin birinde İsmail Güneş "Hepsi cansız şekilde ayağımın altında" demesine rağmen, güvenlik görevlisinin "Sorar mısınız, hepsi aynı helikopterdeler miymiş" sözleri de dikkat çekiyor. 112 görevlilerinin polis ve jandarmaya defalarca telefon edip ''Neden yer tespit edilemiyor, bu kadar uzun sürer mi?'' biçiminde ikazları da kayıtlarda yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber