Polise dayak suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 43 yaşındaki Yılmaz Tümenci, sakallı olduğu için 3 polis memuru tarafından şakağına silah dayanıp dövüldüğü ve 100 lirasının gasp edildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Özel bir işyerinde bekçilik yapan Yılmaz Tümenci, Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na 3 Haziran'da verdiği dilekçede, sonradan isimlerini öğrendiği polis memurları K.B., T.S. ve A.C.'nin kendisini dövüp, parasını gasp ettiklerini iddia etti. Belediye Evleri Mahallesi'nde oturduğunu belirten Yılmaz Tümenci, suç duyurusunda şu iddialarda bulundu:

?2 Haziran günü akşam saatlerinde evimin yanındaki parkta 14 yaşındaki kızım Deniz ve 10 yaşındaki oğlum Mehmet oyun oynuyordu. Ben de dinleniyordum. İçinde şoför ile birlikte 3 polis memurunun bulunduğu 01 A 7758 plakalı polis aracı gelip beni sert bir üslupla yanlarına çağırdı. Yanlarına gittiğimde ?Sakallı ihbarı aldık, burada oturma kalk git' dediler. Evimin burada olduğunu, çocuklarıma göz kulak olduğumu söylediğimde küfür ederek ?evini de sat git buradan' dediler. Haksızlığa uğradığımı, kendilerinden şikayetçi olacağımı söyleyince beni yaka paça zorla arabaya bindirerek tenha bir yere götürdüler. Dövüp, kafamı ezerek tabancalarını şakağıma dayadılar. Şikayet etmem halinde beni öldüreceklerini söyleyerek tehdit ettiler. Kabahatli olduğumu söyleyip 100 liramı gasp ettiler. Daha sonra alaycı bir tavırla ?seni karakola da götürelim, bunlar yetmez, bir de tutanak tutalım' dediler. Karakolda çevreyi rahatsız ettiğim gerekçesiyle 69 liralık para cezası yazdılar. Avukat istedim. Küfür ederek ?sana da avukatına da başlatma' dediler. Ben de yasalara aykırı şekilde alınan tutanağa imza atmadım. Tutanağın ardından beni serbest bıraktılar. Karakoldan çıktıktan sonra yolda bayılmışım.?

Polis memurlarının kendini dövdüğünü iddia etmesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na giden Tümenci rapor aldı. Adli Tıp raporunda, Tümenci'nin yüzünde, kollarında, ayaklarında, boynundun değişik yerlerinde darp sonucu sıyrıklar ve şişlikler oluştuğu belirtildi. Darp sonucu, Tümenci'nin 2 gündür kustuğu, nefes almakta zorlandığı, baş dönmesi şikayetleri bulunduğu belirtilen raporda, ?Kişide anksiyete bozukluğu tablosuna benzer sıkıntı hali, endişe olduğu görüldü' denildi. Tümenci'nin yaşamsal tehlikesinin bulunmadığı da ifade edilen raporda, vücuttaki darp sonucu meydana gelen sıyrık ve şişlerin basit tıbbi müdahaleyle giderilebileceği belirtilirken, Tümenci'nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için muayene edilmesi gerektiği de önerildi.

Kendisini dövdüklerini iddia ettiği polis memurları hakkında kamu davası açılıp cezalandırılmasını isteyen Tümenci'nin suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı. Savcı, iddialarda isimleri yer alan polis memurlarının ifadesine başvuracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber