Sağlık Bakanlığı: Önlemlerimiz Yeterli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - 11.06.2009 - Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) domuz gribi (A/H1N1) salgınıyla ilgili alarm düzeyini 5. aşamadan 6. aşamaya çıkarmasıyla ilgili olarak, "Hazırlıklarımızı ona göre yaptığımız için mevcut önlemler yeterli. Gelişmelere göre yeni önlemler alabiliriz" dedi.

Buzgan, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de halen 13 domuz gribi vakası görüldüğünü, bunların birisinin bugün tespit edildiğini belirterek, bu vakaların hiçbirinin yerli vaka olmadığını, yurt dışından gelen kişiler olduğunu vurguladı.

DSÖ'nün hastalıkla ilgili alarm düzeyini 6. seviyeye çıkardığını, Bakanlık olarak hazırlıkları daha önce zaten buna göre yaptıklarını anlatan Buzgan, "Mevcut önlemler yeterli. Gelişmelere göre yeni önlemler alabiliriz" dedi.

Yurt dışından gelen kişilerin hastalık tayışıp taşımadıklarına ilişkin tespit çalışmalarının aktif olarak devam edeceğini belirten Buzgan, bugünkü gelişmenin ardından konuyla ilgili Bilim Kurulunu toplantıya çağırdıklarını söyledi. Buzgan, "Zaten beklediğimiz bir durumdu. Gelişmelere göre neler yapabileceğimizi gözden geçirme imkanı bulduk" diye konuştu.

DSÖ'nün önerisinin seyahat kısıtlaması tarzında olmamakla beraber, zorunluluk olmadıkça dış seyahatlerin ertelenmesini tavsiye eden Buzgan, laboratuvarın gerekli donanıma sahip olduğunu, vatandaşların bilgilendirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Turan Buzgan, hac ziyaretinin ertelenmesi konusu için de daha erken olduğunu ifade ederek, "Konuyu takip ediyoruz. Daha süremiz var. Dünyadaki gelişmelere göre hareket edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber