Öğrencilerde karne heyecanı...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2008-2009 Eğitim - Öğretim yılı karnelerin dağıtılmasıyla birlikte sona erdi. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 15 milyon öğrenci karne alarak yaklaşık 3,5 aylık yaz tatiline girdi. Küçükçekmece Atatürk İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım törenine katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, velilere önemli uyarılarda bulundu. Özer, "Başarılı öğrencilerimizle gurur duyarken başarısız öğrencilerimizi de anlayışla karşılamalıyız." dedi. Özer, başarısız öğrencilerin ruhsal olarak yaşayacağı sorunların çözümü için alo karne hattını kurduklarını velilerin yaşayabilecekleri her türlü problem için bu hattı arayabileceklerini söyledi.

İstanbul'da öğrenciler 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılını coşkulu bir şekilde geride bıraktı. Küçükçekmece Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda öğrencilerden oluşan mehter takımı ve halk oyunları dans grupları birbirinden güzel gösteriler sundu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in de katıldığı programda öğrenci velileri hazır bulundu. Programda 2008-2009 Eğitim Öğretim yılının son konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer velilere önemli uyarılarda bulundu. Öğrencilerimiz bizlerin en değerli varlığıdır diyen Özer "Onların ruh ve beden sağlığı için başarılı bir eğitim öğretim görmeleri bizlerin ve sizlerin en büyük hedefi olmalıdır." Dedi. Özer "Başarılı öğrencilerimizle gurur duyarken başarısız öğrencilerimizi de anlayışla karşılamalıyız. Önemli olan çocuklarımızın ruh sağlığı kuruyarak onların sorunlarını çözmeli ve her konuda onlara destek olmalıyız." Diye konuştu. Özer "Ülkemizde maalesef zayıf getiren öğrenci ile takdir getiren öğrenci birbirinden ayrı tutuluyor. Öğrenciler eve zayıfta getirebilir. Ayrım yapılmamalı. Ancak bu tür durumlarda doğabilecek sorunlar için 'alo karne hattı' kurduk. Velilerimiz 455 64 61 ve 455 04 57 numaralı bu telefonları sabah saat 08'den 24:00'a kadar arayabilirler. Her türlü sorun için burada bekleyen komisyonumuzla konuşabilirler. Gerekirse komisyon üyelerimiz sorunlu çocuklarımızın evine giderek aile ile görüşebilirler." Şeklinde konuştu.

Ailelere müjdeli haberlerde veren Ata Özer, önümüzdeki yıl ilk okula başlayacak öğrencilerin velileri ile birlikte bir hafta önce okula alınacağını ve eğitim yılı ve müfredat ile ilgili kendilerinin bilgilendirileceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, öğrencileri çevre sevgisinin kazandırılması ve başarılı olmaları için motivasyon sağlanması amacıyla Yakacık ve Kemerburgaz'da iki orman kurulduğunu bu ormanlara dikilen fidanlara 3 bin okulda başarılı olan öğrencilerin isimlerinin verileceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan mehter takımı ve halk oyunları dans grupları çeşitli gösteriler sundu. Daha sonra okula giren İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ve İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç öğrencilere karne dağıttı. Heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrenciler Ata Özer'in ne olmak istiyorsunuz? Şeklindeki sorusuna en çok doktor ve öğretmen olmak istiyoruz diye cevap verdi. Bir sınıfta Özer'in gazeteci olmak isteyen var mı? Şeklindeki sorusuna öğrencilerden hiçbirinin olumlu cevap vermemesi gülüşmelere neden oldu.

Karnelerini alan öğrenciler 3,5 aylık yaz tatiline girdi. Öğrenciler ile birlikte yaklaşık 600 bin öğretmende tatil yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber