ÖTV ve KDV indiriminde ek süre

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ekonomi yönetimi, otomotiv ve mobilyadaki ÖTV ve KDV indirim süresini sırasıyla 1 ay ve 45 gün olarak uzatmayı düşünüyor.Ekonomi yönetimi, otomotiv ve mobilyadaki ÖTV ve KDV indirim süresini sırasıyla 1 ay ve 45 gün olarak uzatmayı düşünüyor. İndirim listesine yeni girecek ürünler de netleşecek.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu bu amaçla toplanıyor...Başta otomotiv olmak üzere beyaz eşya ve mobilya gibi çok sayıda sektöre sağlanan ÖTV ve KDV indirimi teşvikinin uzatılıp uzatılmayacağı yarın saat 20.00'de yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısıyla netleşecek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki EKK, Devlet Bakan Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla ÖTV ve KDV indirimine son şeklini verecek. Bu toplantı cuma günü için planlanmıştı. Ancak bakanların mesaileri örtüşmeyince kritik toplantı tatil gününe kaydırıldı.

OTODA 1 AY UZATMA

BUGÜN'ün edindiği bilgilere göre, ekonomi yönetimi otomotive uygulanan ÖTV indirimini, oto cinsine göre yeniden ayarlayarak bir ay süreyle uzatmayı planlıyor. Ayrıca yedek parça imalatçılarına yönelik yeni bir vergi desteği sağlama da pakete girebilecek. Otomotivde hurda indirimi de masada. Sektörden hurda indirimi konusunda yoğun talep gelmesine karşın, geçmiş yıllarda yaşanan usulsüzlükler nedeniyle indirime ihtiyatlı yaklaşılıyor.

DÜĞÜN SEZONU

EKK üyeleri, mobilyaya sağlanan KDV indirimini de yaz ve sonbahar aylarının ?düğün sezonu? olması nedeniyle 45 gün süreyle uzatmayı planlıyor. Aynı gerekçeyle elektronik ve beyaz eşyadaki vergi indiriminin de 45 gün süreyle uzatılması düşünülüyor. Yapılan analizlerde vergi indirimlerinin istihdam yönüyle en fazla beyaz eşya, elektronik ve mobilyada etkili olduğu sonucuna varıldı.

İNDİRİME MOLA VERİLEBİLİR

Bilgi veren kaynaklar, yarın yapılacak toplantıda her bir sektör için ayrı ayrı ?etki analizi? sonuçlarının inceleneceğini söylediler. Bunda indirimin sağladığı canlılık ve oluşturduğu katma değer, istihdama gibi kriterlere bakılacak. Yetkililer, bu sonuçların kimi sektörler için ?indirime mola? anlamı taşıdığını söylediler.

Erdoğan SÜZER/ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber