Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin doğu bölgelerinde (Doğu Anadolu' nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgesi) toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüklük, çamur şeklinde yağışlar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve doğusu çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyon ve Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde K.Maraş çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimleri) ile Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (Yozgat, Sivas ve Kayseri) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin güney ve batısında toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüklük, çamur şeklinde yağışlar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batısı (G.Antep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüklük, çamur şeklinde yağışlar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber