ÖSS adayları türbeye akın etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu haber Kayseri'den geldi ama bugün sabahtan itibaren Türkiye'denin dört bir köşesindeki yüzlerce türbe, ÖSS'ye girecek öğrencilerle doldu taştı... Kimi türbede yalnızca dua etti, kimi snava gireceği kalemi türbenin taşına sürttü, kimi de sınavı kazanmak için Karabük'teki Yıldız Baba Türbesi'nin "şifalı" suyundan içti... İnanışa göre bu suyu içen öğrenci mutlaka sınavı kazanıyormuş...

Yarın yapılacak ÖSS için öğrenciler türbelere akın etti. Aileleriyle birlikte türbelere giden öğrenciler, sınavı kazanmak için türbeden su içip dua etti.

Kayseri'deki Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilerin akınına uğradı.;

Mevlana Celalettin-i Rumi'nin hocası Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin türbesine anne ve babalarıyla gelen öğrenciler dua edip, Kuran-ı Kerim okudu. Yoğunluk nedeniyle türbedeki polis burada güvenlik önlemlerini artırdı.

TÜRBEDE ÖSS DUASI

Gaziantep'te pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi Ali Baba Türbesi öğrenci ve velilerle dolup taştı. Öğrencilerin sınavda kullanacakları kalemleri türbeye süren aileler, çocuklarının başarı için dua etti.

ÖSS öncesi Şehreküstü Mahallesi'ndeki Ali Baba Türbesi'ne akın eden öğrenci ve velileri başarı için ilginç yöntemlere başvurdu. Türbeye kimi öğrenciler yalnız, kimileri annesiyle birlikte geldi. Çeşitli nedenlerle türbeye gelemeyen öğrencilerin dileğini de kendileri adına anneleri diledi. Kadınlar, ?Çocuklarımızın geleceği? dediği ÖSS'yi kazanabilmesi için yanlarında getirdikleri kalem, silgi ve kalemtraşı türbenin kapısına sürdü. Ali Baba Türbesi'nde yapılan duaların kabul edildiğine inanan öğrenci ve veliler, daha sonra başarı için dualar okudu.

Sürekli ziyaretçi alan türbeye ev ve araba sahibi olmak için gelenler de türbe kapısı ve pencerelerine anahtar sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber