Helikopter kazasında Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı.

Kahramanmaraş'ta 25 Martta meydana gelen, aralarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, Kahramanmaraş'taki çalışmalarını tamamladı.

Araştırma çerçevesinde ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği'nde resmi yetkililerden bilgi alan komisyon üyeleri, dün kazanın meydana geldiği Keş Dağı'na giderek inceleme yaptı. Komisyon üyeleri, olay yerindeki incelemenin ardından, düşen helikopteri bulan 18 kişi ile görüştü.

Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ankara'daki çalışmalarımız henüz bitmedi. Komisyonun karar vermesi üzerine hem olay yerini gördük, hem de görgü tanıklarını dinledik. Sonuca varabilmek için tüm delillerin toplanması gerekir. Ayrıca, sabotaj ihtimalini araştıran Cumhuriyet Başsavcısı ve ilgili savcı arkadaşlarla da görüştük. Gerekli bilgileri aldık. Onlarda olmayan, bizde olan bilgileri arkadaşlara naklettik'' dedi.

''KAZA KIRIM RAPORU VE ADLİ TIP RAPORLARI BİZE HENÜZ GELMEDİ''

Çalışmaların sistemli bir şekilde devam ettiğini ifade eden Yakut, ''Şimdiye kadar dinlediğimiz arkadaşların verdiği bilgiler üzerine bazı evraklar istedik ve onları bekliyoruz. Ayrıca henüz kaza kırım raporu gelmedi. Diğer taraftan adli tıp raporlarını da bize ulaşmadı. Çalışmalarımız Meclis tatiline kadar bitmez, yeniden süre uzatılır ancak meclisin yeni çalışma döneminde Eylül-Ekim gibi tamamlamayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Kaza yerinde coğrafi şartların zorluğunu bizzat gördüklerini dile getiren Yakut, sözlerini şöyle tamamladı:

''Belki kaza yeri teknik olarak tespit edilebilirdi ama o hava ve iklim şartlarında, hemen ulaşmanın mümkün olmadığını bir daha gördük. Komisyon olarak maksadımız, bir daha Türkiye'de böyle olaylar yaşanmaması, olduğu takdirde de buna ne kadar çabuk ulaşabiliriz, ne kadar kısa sürede en iyi tedbirler alınabilir? Raporumuzda buna yoğunlaşmayı düşünüyoruz. Türkiye'de bununla ilgili yasal düzenleme ve yönetmelik var. Yasal düzenlemelere dayalı olarak yapılan çalışmalarda organizasyon eksikliği olabilir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber