Demirel'in Uçağı Acil İniş Yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, Isparta'dan Ankara'ya götüren özel uçak teknik arıza nedeniyle Isparta Havaalanı'na geri döndü.

Adını taşıyan üniversitenin mezuniyet töreni için geldiği memleketi Isparta'daki 3 günlük programını tamamlayan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Ankara'ya götürmek üzere havalanan özel uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra teknik arıza nedeniyle alana döndü.

Kardeşi Şevket Demirel'in Barla'daki yazlığından konvoy eşliğinde Süleyman Demirel Havaalanı'na gelen 9'uncu Cumhurbaşkanı'nı Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Isparta AKP Milletvekili Sait Dilek, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile protokol üyeleri uğurladı. Uğurlama sırasında Demirel'in başından gül serpildi. Ankara'ya 7 kasa çilek ile birlikte programı boyunca kendisine hediye edilen eşyaları götüren Demirel'in ayağında programı sırasında giydiği spor ayakkabısı vardı. Demirel, kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaştıktan sonra gazetecilere dönüp, "Çocuklar siz de hoşçakalın. Ayakkabılarımı çekmek istiyorsanız çekebilirsiniz" dedi.

Demirel, doktoru Aylin Cesur ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile birlikte "TC AHE" kuyruk numaralı özel uçağa bindi. Demirel'i taşıyan uçak saat 16.45'te Ankara'ya hareket etti.

Protokol mensupları alandan ayrılmaya hazırlanırken, Demirel'i taşıyan uçak, havalandıktan 15 dakika sonra alana döndü. Uçağın kabin basıncının düşmesi sonucu döndüğü belirtildi.

"GERİLDİK"

Süleyman Demirel, VIP Salonu'nda dinleniyor. Başka bir uçak hazırlanması için görüşmeler yapıldığı belirtildi. Alana döndükten sonra Doktoru Aylin Cesur'un telefonla görüştüğü kişiye, "Gerildik. Beyefendinin sağlık durumuna uygun bir uçak ayarlansın" dediği duyuldu.

"TEDBİR AMAÇLI DÖNDÜK"

Demirel´in doktoru Aylin Cesur, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu iyi. Biz uçağın kabin basıncı düştüğü için havalandıktan 15 dakika sonra Isparta´ya geri döndük. Ama tedbir amaçlı güvenlik için uçağı döndürdük. Aslında uçak o şekilde de Ankara´ya gidebilirmiş. Şu an yeni bir uçak ayarladık. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte o uçakla Ankara´ya gideceğiz" dedi.

Uçağın kabin basıncının neden düştüğünün sorulması üzerine Dr. Cesur, "Bu tür arızalar çoğu zaman olabilirmiş. Hatta ben az önce 3 tane kaptanla uçak ayarlama işi için teleafonla görüştüm, o kaptanlar da bunun doğal olduğunu söylediler" diye konuştu. Uçak, Süleyman Demirel Havalima´ndaki bakım hangarlarının olduğu bölüme çekildi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ise, uçakta yaşananları şöyle anlattı:

"Uçak havalandıktan yaklaşık 15 dakika sonra kaptanlar, basınçlama tabirini kullanarak, ´Basınçlama problemi var efnedim. Telaşa mahal yok, geri dönüyoruz´ dediler. Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanı, sakin bir ifadeyle, ´Memnuniyetle´ dedi. Uçakta Sayın Cumhurbaşkanı, doktoru Aylin Cesur ve benle birlikte 3 de koruma vardı. Isparta´ya döndük. Şimdi yeni bir uçak ayarlanıyor. Onu bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı´nın herhangi bir sağlık problemi yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber