Ultrason teknisyeni olmadığı için öldü iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede iç kanamadan öldüğü belirtilen bir kişinin yakınları, hastanede ultrason teknisyeni bulunmadığı için iç kanamanın tespit edilemediğini öne sürdü.

Alınan bilgiye göre, Manavgat'ta 8 Haziranda motosiklet kazası geçiren Recep Ak (25), ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ak, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Recep Ak'ın halasının oğlu İbrahim Soğuksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Recep Ak'ın hastanede ultrason teknisyeni bulunmaması nedeniyle ultrasonu çekilemediği için belirlenemeyen iç kanama yüzünden öldüğünü iddia etti. Soğuksu, kazanın ardından yaralıyı saat 12.00 civarında Manavgat Devlet Hastanesine ambulansla getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

''Beyin tomografisi çekildi, kırık çıkık var mı kontrol edildi. Bütün filmleri bitti, ama ultrasonun saat 14.00'ten önce çekilemeyeceği söylendi. Sebebini sorduğumuzda bize 'Ultrasoncunun biri izinli, diğeri ise saat 14.00'ten önce gelemeyecek'' yanıtı verildi.

Saat 14.30'a kadar ultrasoncunun gelmesini bekledik. Bu sırada hastamız kan kustu ve titremeye başladı. Cerrah arkadaşlar tedirgin bir şekilde hemen ameliyata aldılar. Ameliyatta yaralıya 16 ünite kan verildiği bildirildi. Çıkışta karaciğeri kalbe bağlayan ana damarın yırtıldığı söylendi. Saat 12.00'den saat 14.20'ye kadar olan zamanda ultrason çekilmemesinin veya çekilememesinin bir ihmal olduğunu düşünüyoruz.''

-''SAĞLIK BAKANLIĞINA ŞİKAYETTE BULUNDUK''-

İbrahim Soğuksu, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulunduklarını kaydetti.

Hastayla ilgilenilmediğini savunan Soğuksu, şu iddiaları dile getirdi:

''Keşke hastamızla ilgilenilseydi. Hastamız 2,5 saat bilinci açık konuştu. 'Karnımda ağrı var' diyordu. Hastayı göz göre göre kaybettik. Böyle bir şey kabullenilemez. Bize 'Şu anda ultrason cihazını kullanan personel yok' diyerek başka bir hastaneye sevk edebilirlerdi. Biz bu 2,5 saatte Antalya'ya gidip gelebilirdik. 15 dakika gibi kısa sürede biz hastamızın ultrason hariç bütün filmlerini çektirdik. Ultrason filminin çekilmemesi sonucu iç kanama tespit edilemediği için maalesef hastamızı kaybettik.''

Öte yandan, hastane yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber