15 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, düzenleyeceği basın toplantısında, mali sektörle ilgili açıklamalarda bulunacak.

- Toplantıya, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Nepal'in Ankara Büyükelçisi Bala Bahadur Kunwar ile Gambiya'nın Ankara Büyükelçisi Kebba Touray, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı güven mektubu sunacaklar.

- Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer ve yönetim kurulu üyeleri, Fransız Senatör Philippe Marini ve beraberindeki heyet ile Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg, Almanya, ABD ve Rusya'yı kapsayan yurt dışı gezisine çıkıyor.

5- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Avusturya'nın başkenti Viyana'da resmi temaslarda bulunacak.

- Eker, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'nde Türk sivil toplum örgütü temsilcileriyle biraraya gelecek.

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkmenistan'da, Avaza Uluslararası Serbest Turizm Bölgesi ilk aşamasının açılış törenine katılacak.

7- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 33. kez biraraya gelecekler.

- Talat, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen ile akşam yemeğinde görüşecek.

8- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu'nun olağan toplantısı, kurumun Avusturya'nın başkenti Viyana'daki merkezinde başlıyor.

- Toplantının gündeminde Kuzey Kore, İran ve Suriye'nin nükleer programına ilişkin son gelişmeler ile kurumun yeni başkanının belirlenmesi gibi konular yer alıyor.

9- Belediyelerin iki yakası biraraya gelmiyor.

- Belediyelerde 2006'da 1,2 milyar lira olan bütçe açığı, 2007'de 2,2 milyara, 2008'de ise 5,2 milyar liraya çıktı.

- Geçen yıl belediyeler 30 milyar 959 milyon lira harcama yaptı, bunun 10 milyar 663 milyon lirası da müteahhitlere gitti.

- 1 milyar 196 milyon liralık akaryakıt, 331 milyon liralık taşıt alan belediyeler, vatandaşa da 519 milyon liralık yardımda bulundu.

- Belediyeler, 2008'de vatandaştan 1 milyar 717 milyon lira tutarında emlak vergisi topladı, çevre temizlik vergisi gelirleri de 265 milyon lira oldu.

- Belediyelerin kasasına eğlence vergisi olarak 90 milyon, ilan ve reklamlardan 140 milyon, otopark işletme geliri olarak da 26,5 milyon lira girdi.

10- Küresel kriz, enflasyonu düşürdü

- Küresel kriz, ülkelerin enflasyonunda gerilemeyi sağlarken, Türkiye de enflasyonu gerileyen ülkeler arasında bulunacak.

- Dünyada 165 ülkede enflasyonun düşmesi, 14 ülkede artması, Türkiye'nin ise 50. sırada yer alması bekleniyor.

- Bu yıl, komşularından 6'sının enflasyonu Türkiye'den yüksek, Yunanistan ve Bulgaristan'ın enflasyonunun ise düşük çıkacağı tahmin ediliyor.

11- Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Türkiye Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, 15-18 Temmuz tarihlerinde Çeşme Alaçatı'da düzenlenecek Moda Tasarım Kumpanyası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

12- Anadolu Kartalı-2009/2 Geliştirilmiş Taktik Muharebe Eğitimi Basın Günü, Konya'da yapılacak.

13- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmaya çalışırken şehit olan polis memuru Nihat Karakoca'nın cenazesi, memleketi Kastamonu'da toprağa verilecek.

14- Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün 5. yılında İzmir'deki kabri başında anılacak.

15- Büyük Önder Atatürk'ün direktifiyle 1936 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürülen Uluslararası Bergama Kermesi'nin 73'üncüsü, kortej yürüyüşüyle başlayacak.

16- Futbolda 8. FIFA Konfederasyon Kupası mücadelesi, Güney Afrika'da sürüyor.

- Kupada bugün (B) Grubu'nun ilk maçlarında Brezilya-Mısır ve ABD-İtalya karşı karşıya gelecek.

17- Milli futbolcu Mehmet Topuz, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek törenle basına ve transfer olduğu Fenerbahçe'nin taraftarlarına tanıtılacak.

18- Milli atlet Eşref Apak:

"Kötü geçen 4 yılı silip, yeni bir sayfa açmak istiyorum"

- "Son organizasyonlarda 77 metre attım. Umutluyum, geri dönüş yaşıyorum"

- "Spora başladığım dönemde antrenör sorunu yaşamıştım. Sporu bırakacağım hala aynı sorunu yaşıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber