Erdoğan: Böyle bir adımın karşısında sessiz kalamazdık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele eylem planı" ile ilgili soruya, "Bir iktidar partisi olarak bize yönelik böyle bir adımın karşısında tabii ki sessiz kalamazdık." dedi.

Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısından ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, AK Parti'nin "İrtica ile mücadele eylem planı" ile ilgili yaptığı suç duyurusuyla Ergenekon davasına müdahil olduğu yönünde yorumların yapıldığının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Dün yapılan suç duyurusunun metni hepinize dağıtıldı. Bu suç duyurusunun metninde bütün gerekçeler, her şey var. Çünkü bu olay sıradan bir olay değil. Sözü edilen bu metin içerisinde bulunan başlıklar değerlendirildiğinde, özellikle demokrasiye yönelmiş ve demokrasiyi adeta yok etmeye yönelik bir girişimin ipuçlarıdır. Bunun doğruluğu yanlışlığı sahte midir, gerçek midir. Bu süreç bunun takibi sürecidir. Ondan sonra da bunun faillerini bulma süreci bunun içerisindedir. Bir hukuk ülkesinde yapmamız gereken savcılığı devreye sokmaktır. Bir iktidar partisi olarak bize yönelik böyle bir adımın karşısında tabii ki sessiz kalamayız. Şu anda bunun adımı atılmıştır. Ama böyle bir girişim asla ülkemizde kurumların birbiriyle çatıştırılması değil, sadece bu olayın veyahutta adımın içerisindeki bireylerin kim olduğunun tespit edecek adımların atılması da şarttır. Yaptığımız budur. "

"İdari soruşturma var mı?" yönündeki başka bir soruya ise Erdoğan, "Arkadaşlar başvurumuzun içinde bununla ilgili hepsi var." diye cevap verdi.

"Tübitak'ta belgenin inceleneceği yönünde haber var, doğru mu?" yönündeki soruya ise Erdoğan, "TUBİTAK'taki bu toplantımız tamamen gündemle ilgilidir. Gündem dışında herhangi bir şey gelmedi." şeklinde karşılık verdi. "Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığınız görüşmeden tatmin oldunuz mu?" yönündeki soruya ise Erdoğan, "Böyle soru olur mu?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber