Sorunlarla ilgilenmeyen İl Milli Eğitim Müdürleri görevden alınacak

Haber Giriş : 02 Ocak 2005 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ezber sistemine son veren mevcut ilköğretim müfredatını yenileyen Milli Eğitim Bakanlığı, 9 ilde başlatılan pilot uygulamalarından İl Milli Eğitim Müdürlerini sorumlu tuttu.

Uygulamalarla ilgilenmeyen ve öne çıkan sorunlara çözüm için uğraşmayıp, bakanlığı haberdar etmeyen müdürler hakkında soruşturma açılarak görevden alınacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca ilköğretim müfredatının revizyonu tamamlandı. Revizyon Türkçe (1-5), matematik (1-5), Hayat Bilgisi (1-3), Sosyal Bilgiler (4-5), Fen ve Teknoloji (4-5) dersleriyle sınıfların programını kapsadı ve uygulamaya pilot illerde başlandı. Bakanlık, müfredatın 2005-2006 yılında tüm ülke geneline uygulanmasından önce pilot illerdeki çalışmaları başarıyla sonuçlanması ve eksik yönlerin tesbiti amacıyla 9 ili mercek altına aldı.

İlköğretim okullarındaki eğitim-öğretimi yakın takibe alan MEB, tüm sorumluluğu milli eğitim müdürlerine bıraktı. Bakan Çelik, bu çerçevede yeni müfredatın uygulanması ve takibinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bir genelge yayımladı. Çelik, genelgede pilot uygulama sonrasında yeni müfredatın 2005-2006 yılında tüm ilköğretim okullarında uygulanacağı bildirdi ve pilot illerde müfredatın başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için eğitim-öğretim sisteminde karşılaşılan sorunları, müfredat kapsamında ihtiyaç duyulan eğitim araç ve gereç materyallerinin belirlenerek giderilmesini istedi. Çelik, pilot illerde müfredat uygulamalarının takibi için 'Pilot Uygulama Yürütme Kurulu' oluşturulduğunu da dile getirerek uygulamanın takipçisi olduğunu bildirdi.

Çelik'in, pilot illerde eğitimin en alt birimindeki çalışanından İl Milli Eğitim Müdürüne kadar herkesin uygulamada ne yapması gerektiğini anlatan genelgesi şöyle:
"- Pilot uygulama yapılan tüm illerin milli eğitim yöneticileri, ilköğretim müfettişleri, okul müdürü ve öğretmenlerin, periyodik olarak hizmetiçi eğitime alınmaları için illerin hizmetiçi eğitim planları hazırlanacak.
- Pilot uygulama okullarının mevcut bilgisayar, araç, gereç ve teknolojik alt yapılarının mevcut durumu belirlenip, ihtiyaç duyulanlar tespit edilecek ve zaman kaybetmeden İlköğretim Genel Müdürlüğü'ne bildirilecek.
- Pilot okullarda internet alt yapısı incelenecek. Yoksa giderilecek.
- Her program alanı için bir akademik danışman başkanlığında yeterli sayıda alan öğretmeni ve en az 1 ilköğretim müfettişinden oluşan bir veya iki destek ekibi oluşturulacak. Öğretmenler, destek ekibiyle koordineli çalışacak.
- Destek ekibi içinden bir kişi, pilot uygulama yapılan okullarda öğretmen ve yöneticilerden uygulamaya yönelik gelecek soruları cevaplamakla görevlendirilecek.
- Pilot Uygulaması Yürütme Kurulu ve Çalışma Grubu sürekli olarak pilot illeri denetleyecek.
- İllerdeki programın uygulanmasından il milli eğitim müdürü sorumlu olacak.
- Her ildeki uygulamanın koordinatörlüğünü yapacak il proje koordinatörü görevlendirilecek. Diğer pilot illerdeki uygulamalar konusunda fikir alışverişinde bulunacaklar.
- İl proje koordinatörlerinin başkanlığında pilot uygulama okulu müdürleri ve bu okulların ilköğretim müfettişlerinden oluşturulan 'il strateji ve uygulama ekibi' kurulacak.
- Her sınıf ve branşın zümre öğretmenleri haftada bir toplanacak ve toplantıların takvimi ve programı okul yönetimince yapılacak.
- İl genelindeki pilot okulların her sınıf seviyesinden bir öğretmenin katılımı ile ayda bir il içi değerlendirme ve palanlama toplantıları yapılacak.
- İl proje koordinatörü ilden seçilen ve dosyalanan en iyi örnekleri aylık değerlendirme raporu ekinde İlköğretim Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.
- Pilot illerdeki uygulamalar konusunda okullararası internetten iletişiş sağlanacak ve uygulamalara ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber