AKP İstanbul'da ilk kez iki adaylı yarış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞAKİR AYDIN İstanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarına rağmen tek listeyle gidilmeyen bazı il kongrelerinde olayların yaşanması, gözleri 27 Haziran'da yapılacak AKP İstanbul 3. Olağan Kongresi'ne çevirdi

Genel merkezin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın desteğini alan mevcut İl Başkanı Aziz Babuşcu'ya karşı yarışacak olan eski İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk, Topbaş'ın taraf olduğunu açıklamasını, ?sürçülisan? olarak kabul ettiğini söyledi.

Türkiye genelinde üçüncü il kongrelerini yapan AKP'de gözler ilk kez iki adayın yarışacağı İstanbul kongresine çevrildi. Eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk'ün adaylığını açıklaması genel merkezi harekete geçirdi. 10 Haziran'da çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu bir basın toplantısıyla adaylığını açıklayan ve ?Siyaset bir bayrak yarışıdır ve nefesi tükenenlerden bayrağı teslim almaya geliyoruz? diyen Külünk'e karşı genel merkez topyekûn mücadeleye geçti.

Genel merkez çıkarması

Başbakan Erdoğan ve partililerin her fırsatta parti içi demokrasi vurgusu yapmalarına karşın genel merkez, bu kez işi şansa bırakmak istemiyor.

Külünk'ün toplantısından üç gün sonra İstanbul İl Başkanlığı'nda Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin ve Kadir Topbaş'ı da yanına alarak bir basın toplantısı düzenleyen AKP Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, yola mevcut İl Başkanı Aziz Babuşcu'yla devam edeceklerini açıkladı.

2006 yılında yapılan kongrede Başbakan Erdoğan'dan gelen ?çekil? talimatı üzerine adaylıktan vazgeçen Külünk ise, Topbaş'ın kongre sürecinde adil davranacağına inandığını belirterek, ?Kendisini yakından tanıyorum. 35 yıllık hukukumuz var. Yaptığı açıklamalara saygı duyuyorum ve açıklamaları ?sürçülisan' olarak kabul ediyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber