Akdağ: Türkiye'deki ambulans helikopter sayısı artırılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'deki ambulans helikopter sayısının 17'ye çıkarılacağını söyledi. Akdağ, sonbahar aylarına kadar Bitlis-Muş ve Van'a hizmet edecek ambulans helikopterin de hizmete gireceğini ifade etti.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde yapılan AK Parti Bitlis İl Kongresi'ne katılan Bakan Akdağ, Bitlis, Muş ve Van'a hizmet edecek ambulans helikopterin en kısa zamanda hizmete gireceğini belirtti. Akdağ, "7 olan helikopter sayımızı 17'ye çıkaracağız. Sonbahar aylarına kadar Bitlis-Muş ve Van'a hizmet edecek ambulans helikopter hizmete girecek. Bunun için değerli AK Parti ailesi olarak biz mevki makam sahibi olmadık. Allah bize bir şans verdi. Anadolu'muza hizmet etme şansını verdi. Şimdi Tatvan'a yeni bir hastane inşa edeceğiz. Her odası otel odasını andıracak bir hastane inşa ederek, Tatvanlıların hizmetine sunacağız." dedi.

Türkiye'de hiçbir ayrım yapmadan hizmet ürettiklerini vurgulayan Akdağ, "Burada bizim bin yıllık bir tarihimiz var. Kardeşlik içinde hep birlikte omuz omuza olduk. Selçukludan-Osmanlıya her dönemde bu topraklar için canımızı verdik. Anadili ve dini ne olursa olsun hepimiz kardeş olduk. Bundan sonra da kıyamete kadar kardeş olarak kalacağız." diye konuştu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ve gelen misafirlerin kongreye katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kiler, "Hiçbir partiye nasip olmayan bir birliğe sahibiz. 7 yıldır reformlar yaşıyoruz. 70 yılda yapılmayanları yaptık. Bitlis'te yapılan hizmetler sağlıktan eğitime, kültürden yollarımıza kadar her yönde değişiklikler var. Bunlardan en önemlisi sağlık. İşin mimarı sayın bakanımız bizlerle birliktedir. Sizlere minnettarız. Geçmiş yılları biz biliriz. Sevklerle yönetilen bir sağlık sistemimiz vardı. Geldiğimiz noktada öyle bir sağlık sistem oluşturuldu ki sevkten öte, beyin ameliyatları yapılır duruma geldik." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber