İstanbul'da yaşanan trafik yoğunluğu isyan ettirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Fatih Sultan Mehmet(FSM) Köprüsü'nde önceki gece başlattığı bakım ve onarım çalışmalarının etkisi bugün kendini gösterdi. Trafiğin 2 şeride düşürülmesi nedeniyle Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na yönelik ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi. Haftanın ilk iş günü Anadolu yakasında yaşayan vatandaşlar işlerine yetişemedi, sinirler gerildi.

Yaz tatilinin başlamasıyla İstanbul'da trafiğin büyük oranda rahatlaması bekleniyordu. Ancak FSM'de başlatılan çalışmalar trafiğin temmuz ayı içerisinde çok daha yoğun olacağını ortaya koydu. Köprüdeki genleşme derzlerinin değiştirilmesi kapsamında 31 Temmuz'a kadar sürmesi planlanan bakım onarım çalışmaları işlerine giden İstanbullular'a saç baş yoldurdu. Çalışmalardan haberlerinin olmasına rağmen girdikleri köprü trafiğinde uzun süre beklemek durumunda kaldıklarına dikkat çeken sürücüler, saatlerce beklemekten dolayı isyan etti. Kimi sürücüler yarından itibaren toplu ulaşım araçlarını kullanacağını dile getirdi. 3 saatten bu yana trafikte boğuştuğunu söyleyen bir vatandaş, "İşimize geç kaldık. İşlerimiz yarım kaldı" dedi.

FSM'de 2 şerit kapatılınca oluşan trafikten kaçmaya çalışan sürücüler Boğaziçi Köprüsü'ne yöneldi. Bir kısmı da Harem'den arabalı vapuru kullanmak isteyince buralarda da trafik kilitlendi. E-5'ten Harem'e giden sahil yolunda trafik tamamen durdu. Sabah saatlerinde Harem'e ulaşması gereken şehirler arası otobüsler gecikmeli olarak yolcularını indirdi.

Anadolu yakasında yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik Boğaz Köprüleri'nden Göztepe'ye kadar kilometrelerce uzadı. Akşam saatlerinde dönüş trafiğinin tam tersi istikamette yoğunlaşması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber