Tıp Fakültesi teknik ekip kurdu, 2 milyon Liralık işi 400 bin Liraya yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2009 12:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan teknik ekip, ihale bedeli 2 milyon Türk Lirası civarındaki işi 400 bin TL'ye tamamladı. Marangozhanesinden, elektrik elektronik-atölyesine, kaynak bölümünden, inşaat işlerine kadar birçok birimin bulunduğu fakülte, hem aylarca ihale için gerekli olan yasal süreyi beklemekten kurtuldu hem de milyonlarca liranın kasasında kalmasını sağladı.

Selçuklu Tıp Fakültesi yönetimi tarafından kurulan 40 kişilik teknik ekip, yaptığı işlerle 1 yılda binlerce doların devletin kasasıda kalmasını sağladı. Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, 13 branştan ekibin devlete katkısının 2 milyon TL üzerinde olduğunu açıkladı. Hastane polikliniklerinde kullanılan muayene masalarının piyasada 5 bin dolara satıldığını örnek veren Mustafa Şahin, kurdukları atölyede bunu 250 TL'ye imal ettiklerinin altını çizdi.

Başhekim Şahin, hastanenin inşaatının 25 yılda tamamlanmış olması dolayısıyla bazı bölümlerde aşınmalar olduğunu kaydetti. Bu yıpranmaların yapılabilmesi ve diğer teknik hizmetlerin uygun fiyata üretilmesi için 40 kişilik ekip kurduklarını kaydetti. Prof. Dr. Mustafa Şahin, şu bilgileri verdi: "Tıp Fakültemiz bünyesindeki teknik atölyemizde ihtiyaç duyduğumuz birçok işi elemanlarımız yapıyor. Konya'da 4 organize sanayi var. Biz hastanemizin atölyesini 5. organize olarak adlandırıyoruz. Marangoz, sıhhi tesisat, kalorifer dairelerinin bakımı, tıbbı cihaz tamir bakımı, iletişim ve elektrik kablo hattı işlerini kendimiz yapıyoruz. 100 bin TL demir ve sunta malzemesi aldık. Bunların atölyemizde yapılma maliyeti 400-500 bin TL civarında. Ama ihaleye çıkmış olsaydık bu rakam 2 milyon TL'nin çok daha üstünde olacaktı."

Selçuklu Tıp Fakültesi Başmüdürü İsmail Arıcı ise hastanenin yeni kurulduğu için birçok eksiği olduğuna dikkat çekti. Eksiklerin tamamlanması için açılan ihalelerin yasal mevzuat nedeniyle 45-60 gün arasında bir bekleme süresi olduğunu hatırlattı. Fakülte olarak hem maddi gideri azaltmak hem de işleri daha hızlı tamamlamak için özel ekip kurduklarını açıklayan Arıcı, "Yeni bir hastanede işler oldukça fazla. Her biri için ihale süreci başlatacak olsak aylarca beklememiz lazım. Böyle kalsaydı işlerin bitmesi mümkün değildi. Yüzlerce dolap yapıldı. Kapıları, poliklinik bankoları, masalar, öğretim üyeleri masası. 40 polikliniğin tüm mobilya, demir doğrama işlerini kendimiz yaptık. Ameliyathane ve tıbbi cihaz dolaplarını üretiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber