Gül'den yeni valilere: Halkı şefkatle kucaklayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2009 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile yeni görevlerine atanan valilere Çankaya Köşkü'nde bir öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, devletin birer temsilcisi olan valilerin görev yapacakları illerde, uyumu, koordinasyonu sağlamaları, güvenlik ile asayişe önem vermeleri ve yeniliklere önderlik yapmaları gerektiğini belirtti.

"Sizler valilik unvanını alana kadar bulunduğunuz yerlerde devlete ve millete çok büyük hizmetler yaptınız" diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: "Vali bir ilde ne kadar lokomotiflik yapıyorsa, o ilin fiilen liderliğini gösteriyorsa, o ilde güzel şeyler oluyor. Tabii liderlik, otoriteyi gösterirken sadece korku göstermek değil. Liderlik göstermek, orada bir uyumu, koordinasyonu, harmoniyi sağlamak ve yeniliklere öncülük yapmak ve ufukları açmaktır."

Gül, ilin genel durumuna uygun, bilgiye dayalı projeler üretmeleri ve özel sektörü teşvik etmeleri konularında valilere çağrıda bulundu. Gül, "Devletin bütün imkanlarını o ilin kalkınması için seferber etmek de valilerin görevleri arasındadır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, valilerin halkı şefkatle kucaklamalarının ve halkın sorunlarına çözüm bulmalarının önemini vurguladı. Gül, "Türk milletinin şöyle bir özelliği vardır. Ona bir adım gidersen, on adım gelir. Birazcık iltifat edersen, o artık sizi baş tacı eder" dedi. Tüm valilere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Gül, her birini belirli bir plan dahilinde ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber