Eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan'ın evi arandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Başkanı ve eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan'ın Ankara Batıkent'teki evinde bu sabah arama yapıldı.

Özcan, AA muhabirinin sorusu üzerine, şu anda Didim'de tatilde olduğunu belirterek, ''Bana da arama yapıldığına ilişkin haber geldi. Sabah evime gelmişler, arama yapıp gitmişler'' dedi.

Arama gerekçesinin ne olduğunu bilmediğini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

''Aramaya gelen emniyetçi arkadaşlarla görüştüm, 'bize verilen emir, bizim de herhangi bir bilgimiz yok' dediler. Ne aradıklarını da söylememişler. Daha önce sendikal faaliyetlerimizle ilgili maaşımız olsun, yaptığımız etkinlikler olsun onlarla ilgili CD'ler vardı, almışlar.''

Aramanın, ''Ergenekon'' soruşturmasıyla bir bağlantısı olup olmadığına ilişkin soruya Özcan, ''Ne olabilir? Ben oradakileri tanımam, oradakiler beni tanımaz. Bilemiyorum tabii olayın aslı nedir. Bana henüz bir şey soran olmadı'' yanıtını verdi.

Ankara'ya dönüp dönmeyeceği sorusu üzerine Özcan, ''Şu anda konu kapandı. Davet edilirsem gelirim. Beni hiç arayan soran olmadı bu konuda'' dedi.

Arama sırasında evde kimsenin bulunup bulunmadığı sorusuna Özcan, ''Kimse yoktu. Çilingirle açmışlar. Daha sonra çocuklar haber almış, onlar gelmiş arama yapılırken'' karşılığını verdi.

Özcan, şu anda Uluslararası Avrasya Eğitimciler Federasyonunda da arama yapıldığını, buradaki bilgisayarına da bakıldığı bilgisi aldığını, neye baktıklarını bilmediğini söyledi.

Özcan, aramanın neden yapılmış olabileceğine ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

''Biz ekşi erik yemedik ki karnımız ağrısın. Alnımız ak. Bir problem yok benim için. Neden yapılmış olabileceğini düşünemiyorum. Köşe yazıları yazıyorum. Acaba bu yazılarımdaki eleştirilerimden dolayı birşey olabilir mi diye düşünüyorum. Bunun dışında aklıma gelen birşey yok.''

11 İLDE 37 KİŞİNİN EVİNDE ARAMA YAPILDI

- Konya'da nisan ayında 6 kişinin tutuklandığı suç örgütü operasyonu kapsamında 11 ilde 37 kişinin evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Konya ile birlikte aralarında İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Isparta'nın da bulunduğu 11 ilde toplam 37 kişinin evinde arama yaptı.

Evi arananlar arasında Ankara'da Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Başkanı ve eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan'ın yanısıra İstanbul'da bir gazeteci, Isparta'da bir emekli albay, Konya'da bir doktor, Bursa'da 2'si İngiliz 7 kişi bulunduğu öğrenildi.

Arama sırasında gözaltına alınan kişi olmadığı belirtildi.

Tutuklanan kişilerin Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınanlarla bağlantılı olarak faaliyet gösterdiği iddia edilmişti.

Aramalarda ele geçirilen çok sayıda doküman, CD ve bilgisayarların sabit disklerine incelenmek üzere el konulduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber