Sağlık çalışanları 'Tam Gün Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası üyesi bir grup, Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında 'Tam Gün Yasası' olarak bilinen tasarıya eylemle tepki gösterdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanan Ankara Tabip Odası üyesi yaklaşık 50 kişi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık ve Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülen Tam Gün Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi. Ellerinde "Tam gün kölelik düzenine hayır" yazılı pankart taşıyan sağlık çalışanları "Kölelik düzenine hayır, hekimliğe evet" diye slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası Başkanı Gülriz Ersöz, bugün sağlık ortamında çözüm bekleyen bir çok sorunun yaşandığını belirterek, TBMM'de görüşülen ve "Tam Gün Yasası" olarak bilinen tasarıya karşı çıkan üniversite hastanelerindeki öğretim üyeleri ve hekimlerin; topluma 'yalnızca para düşünen kişiler' olarak gösterilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Tam Gün Yasa Tasarısı'nın hekimlerin özlük haklarını gasp eden maddeler içerdiğini ifade eden Ersöz, tasarının yasalaşması halinde hekim iş gücünün ucuzlayacağını, hekimlerin bugün kazandıkları için daha çok çalışmak zorunda kalacaklarını ve işten çıkarmaların kaçınılmaz olacağını savundu.

Gülriz Ersöz, Ankara Tabip Odası olarak hükümetten taleplerinin tüm sağlık çalışanları için kalıcı, 'emeklilige yansıyan temel ücret' ve 'mesleki bağımsızlığı kısıtlamayan, hizmet sunumunda niteliği önceleyen, emeğe saygı gösteren bir çalışma düzeni' olduğunu söyledi. Yapılan açıklamanın ardından hastane çalışanları olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber