25 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin'de.

- Gül, Çinli şirket yöneticileriyle çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao tarafından resmi törenle karşılanacak.

- Heyetler arası görüşmelerin ardından, Çin ile Türkiye arasında işbirliğini öngören anlaşmalar, bu kapsamda Anadolu Ajansı ile Çin Haber Ajansı Şinhua arasında görüntü değişimini öngören anlaşma da imzalanacak.

- Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu'nun onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak olan Gül, daha sonra temaslarını izleyen gazetecilerle sohbet toplantısı yapacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Cezayir Ulusal Konsey Başkanı Abdülkadir Bensalah ile başbaşa görüşecek, daha sonra heyetler arası görüşme yapılacak.

- Bensalah ve beraberindeki heyet, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan'ı da ziyaret edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'a gidecek.

- Erdoğan, Arnavutluk'ta, Reşen-Kalimaş Otoyolu'nun açılış törenine katılacak.

- Başbakan Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa bir araya gelecek ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

- Berişa, Başbakan Erdoğan onuruna öğle yemeği verecek.

- Anamuhalefet Sosyalist Partinin lideri ve Tiran Belediye Başkanı Edi Rama ile görüşecek olan Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi tarafından da kabul edilecek.

- Başbakan Erdoğan, Arnavutluk temaslarının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçecek.

- Erdoğan, Brüksel'de, Crans Montana Forumu resmi akşam yemeğine katılacak.

4- TBMM Başkanlık Divanı, Toptan başkanlığında toplanacak.

- TBMM Başkanı Toptan, OECD Sigma ile TBMM arasında "İdari Kapasitesinin Güçlendirilmesi"ne yönelik değerlendirme toplantısına katılacak.

- Toptan, İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçivan ile İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- Toptan ayrıca, Kıtaları Kansere Karşı Bir Araya Getirme Projesi'nin tanıtım yemeğine katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fransa'nın başkenti Paris'te, OECD Bakanlar Konseyi toplantısıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de, düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezi'nde ve Crans Montana Forumu'nda Türkiye'nin AB üyelik sürecini anlatacak.

- Bağış, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, bilim ve araştırmadan sorumlu üyesi Janez Potocnik ile vergilendirme ve gümrük birliğinden sorumlu üyesi Laszlo Kovacs'la görüşecek.

7- TBMM'de "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü ve Meclis Araştırması Komisyonu Kitapçığı Tanıtım Paneli" yapılacak.

- Panelin açılışına, Meclis Başkanı Toptan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ile TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl de katılacak.

8- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanacak Dünya Gümrük Örgütü Genel Kurulu'nun açılışına katılacak.

9- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Viyana Ticaret Odası ve Türk delegasyonuyla buluşacak, Avusturya Türk İslam Birliği Merkezi'ni ziyaret edecek.

10- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Milli Eğitim Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İstanbul'da düzenlenen "Eğitim Yönetimi Modelleri Uluslararası Konferansı"nda konuşacak.

- Çubukçu, bakanlığıyla Turkcell'in ortaklaşa düzenlediği "Gönül Köprüsü Projesi-2"nin açılış törenine de katılacak.

11- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da, "Bab-ı Ali Toplantısı"na katılacak.

12- TBMM'den.

- Genel kurulda, Sayıştay Başkanlığı ve üyelikleri için seçim yapılacak. Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesiyle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı görüşülecek.

- Tarım ve Orman Komisyonunda, bozuk veya verimsiz orman alanlarının rehabilite edilmesi ve bu alanlardan elde edilen odun dışı orman ürünlerinin köy tüzel kişiliklerine ve tarımsal kalkınma kooperatiflerine tarife bedeliyle verilebilmesini içeren yasa teklifi ele alınacak.

- KİT Komisyonu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün hesaplarını denetleyecek.

- Kosova Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Sabri Hamiti, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mercan'ı ziyaret edecek.

- TBMM Başkanı Toptan Hamidi'yi kabul edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Çevre Komisyonu üyeleriyle bir araya gelecek.

13- Mayın yasasına iptal istemi.

- 5903 sayılı Türkiye ile Suriye Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Yasa'nın bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılacak davanın dilekçesi, CHP TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay tarafından Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na verilecek.

14- Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, KKTC ve Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunacak.

- Barroso, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşecek ve ara bölgede Talat ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

15- Siyasi partilerden...

- DP Ar-Ge Merkezi, genel başkan Hüsamettin Cindoruk tarafından açılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

16- Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen 17. Yerel Medya Eğitim Semineri, Düzce'de başlıyor.

- Seminere BYEGM Vekili Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de katılıyor.

17- Dünya Bankası ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen, "Küresel Kalkınma Finansmanı 2009-Küresel İyileşmenin Haritası" konulu panel Ankara'da yapılacak.

18- TÜSİAD, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından organize edilen "Teknoloji Ödülleri ve Kongresi", İstanbul'da yapılacak.

19- Tesco şirketinin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki sendikaların oluşturduğu Uluslararası Sendikalar Tesco İttifakı, İzmir'de toplanacak.

20- Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ekrem Fedai'nin cenazesi, öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Kütahya Tunçbilek'te toprağa verilecek.

21- "Türk halkı geleceğinden umutlu."

- TÜİK'in "Yaşam Memnuniyeti" araştırmasına göre, Türkiye'de her 100 kişiden 60'ı kendi geleceğine umutla bakıyor.

- Eğitim düzeyi ve hane halkı geliri yükseldikçe umut da artıyor.

- Yüksekokul veya üniversite mezunu erkeklerin yüzde 73,9'u, kadınların da yüzde 66,5'i geleceğinden umutlu olduğunu ifade ediyor.

22- Regaip Kandili dolayısıyla, TRT Mevlid Programı'nı, İstanbul Karacaahmet Şakirin Camii'nden gerçekleştirecek.

23- Açılış...Seminer...Toplantı...Konferans...Etkinlik...

- "Şirketlerde Mali İşler ve Finans Birimlerinin Değişen Rolü" konulu seminer, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Şirket İşleri Komisyonu Başkanı Tayfun Bayazıt'ın katılımıyla İstanbul'da yapılıyor.

- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koçtaş'ın İstanbul Beylikdüzü mağazasının açılışına katılacak.

- Aydın Ticaret Borsası, Çine Belediyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Uygulamalı Komfit Zeytin Yapımı" eğitiminde başarılı olanlara Çine'de sertifika verilecek.

- Elazığ'da, 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun "Üstad Necip Fazıl Kısakürek" konulu konferansıyla başlayacak.

- Kırım Tatar Edebiyatı ve Müziği'nin ele alınacağı Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Adapazarı Kültür Merkezi'ndeki "Cahit Koytak Şiiri" paneliyle başlayacak.

24- Türkiye'nin gizli cennetleri: Doğu Anadolu Bölgesi...

- Erzurum'da, tarih ve doğanın tüm güzelliklerinin sergilendiği doğa merkezleri, Bingöl'de Aksakal Gölü'ndeki yüzen adalar, Muş'ta lale tarlaları, Elazığ'da türbeler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisiz kalamadığı yerler olarak dikkati çekiyor.

- Ağrı, Bitlis, Kars, Malatya ve Van, antik çağlardan bu yana ağırladığı uygarlıklarla tarihten günümüze yolculuk yapma olanağı sağlıyor.

- Erzincan, doğa sporları merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, Iğdır, farklı tatil geçirmek isteyenleri, Tunceli de değişik turizm alanlarıyla yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

25- İtalya'nın Pescara kentindeki 16. Akdeniz Oyunları'nda, futbol dalında mücadele, bugün 4 maçla başlıyor.

- Türkiye, (B) Grubu'ndaki ilk maçında, Fransa ile Teramo kentinde karşılaşacak.

26- Futbolda 8. FIFA Konfederasyon Kupası'nın 2. yarı final maçında, başkent Johannesburg'da Brezilya ile ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti karşı karşıya gelecek.

27- İstanbul'da hafta sonunda yapılacak 23. Uluslararası Boğaziçi Judo Turnuvası ile ilgili basın toplantısı düzenleniyor.

28- Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 127. Wimbledon Tenis Turnuvası'na, İngiltere'nin başkenti Londra'da tek erkekler ve tek bayanlarda 2. tur maçlarıyla devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber