Başkentgaz eski genel müdürüne 'öğrenciler yarı çıplaktı' davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani Demir hakkında, Ankara'da 7 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan doğal gaz faciasıyla ilgili basın toplantısında, ?kimisi belden üstü yarı çıplak? diyerek ?ölen kişinin hatırasına hakaret? ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Demir'in, olayla ilgili olarak bilgi vermek amacıyla 2 Ocak 2009'da düzenlediği basın toplantısının ardından ölen öğrencilerin aileleri, avukatları aracılığıyla Demir hakkında, ?ölen kişinin hatırasına hakaret? ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Demir'in, herhangi bir sorunun karşılığı olmadan, ?Hadiseyi kimsenin görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak? ve ?Bu şirket özelleştirme yolunda bir şirkettir. İç ve dış piyasada oluşmuş bir değeri vardır. Bu ekonomik kriz ortamında bu tür etkiler şirketin değerini düşürmektedir? şeklinde açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

Öğrencilerin giysilerinin, facianın ardından eve gelen sağlık ekiplerince, müdahalede bulunmak için kesildiğine yer verilen suç duyurusu dilekçesinde, Demir'in açıklamalarının ölen gençlerin ailelerini rencide ettiği, ölenlerin ve ailelerinin şeref ve saygınlıklarının zedelendiği ifade edildi.

İDDİANAME

Suç duyuru üzerine yürütülen soruşturma sonucu Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianamede, Demir'in suçu kabullenmediği bildirildi.

İddianamede, Demir'in beyanlarının ?kopyala-kes? yöntemiyle oluşturulduğunu iddia ederek, ?bu tür haberlerden gayenin belediyenin yıpratılması olduğunu? savunduğu belirtilirken, konuşmaya ilişkin haber CD'sinde ?şikayete konu sözlerin aynen bulunduğu ve ulusal gazetelerde bu şekliyle yayımlandığı? kaydedildi.

Demir'in, basın toplantısında, toplantının amacına uygun olmayan, kişisel saptamalarda bulunarak, vefat edenlerin hatıralarına hakaret ettiği ifade edilen iddianamede, eylemin, birden fazla kişiye karşı, tek fiille işlendiği belirtildi.

İddianamede, Demir'in Türk Ceza Kanununun ?ölen kişinin hatırasına hakaret? suçunu düzenleyen maddeleri uyarınca 4 yıla kadar hapsi istendi.

Demir, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber