Sözleşmeli sağlık personeline kadro verilsin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceğinin Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanmasının ardından Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Sağlık Bakanının sözleşmeli sağlık çalışanlarına kadro müjdesi vermesini istedi.

Akdağ'dan Müjde Bekliyoruz

Kahveci konu ile ilgili yaptığı açıklamada ?Son günlerde kamuoyunda sözleşmeli öğretmenlere kadro verilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma içinde olduğu kamuoyuna açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanı da bu çalışmaları doğrulayarak kadro vereceklerini söylemiştir. Türk Sağlık-Sen olarak kampanyalar başlatarak dilekçelerini Meclise sunduğumuz tüm sözleşmeli personel adına bir kez daha sözleşmeli sağlık çalışanlarına kadro verin. Çalışanları zulümden kurtarın diyoruz. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun verdiği müjdenin aynısını Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'dan bekliyoruz. Hükümet olarak bu konuda uyum göstermelerini istiyoruz.? dedi.

Kadronun sözleşmeli sağlık çalışanının hakkı olduğunu ifade eden Kahveci Sağlık Bakanlığı'nın bir daha sözleşmeli personel istihdamına gitmemesini istedi.

Sağlık Bakanı 50 Bin Sözleşmelinin Feryadını Duysun

Kahveci yaptıkları bir araştırma ile sözleşmeli personelin içinde bulunduğu vahim tabloyu gözler önüne serdiklerini belirterek ?Yaptığımız bir ankete göre sözleşmelilerin yüzde 87'si çalışmak için yaşadığı şehri terk etmiş. Sözleşmelilerin yüzde 34'ü ailesini 6 ayda bir görebiliyor. Yüzde 31'i eşiyle ayrılmak üzere. Yüzde 45'i işten çıkarılma korkusu yaşıyor. Sözleşmeli sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu vahim tablo ortadadır. Türkiye'nin her yerinde görev yapan 50 bin sözleşmeli sağlık çalışanının feryadını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın duymasını istiyoruz.? şeklinde konuştu

Genel Başkan Önder Kahveci ?Artık ailesinden ayrı, geleceğinden ümitsiz sağlık çalışanı kalmaması için sözleşmeli personele kadro verilmelidir? diyerek öğretmene bu hakkın tanınırken sağlık çalışanının görmezden gelinmesinin haksızlık oldacağını kaydetti. Tüm sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber